Jahorina ima čime da privuče turiste i van zimske sezone! Termag Challenge Race oduševio i ove godine

10.06.2023

16:49

1

Autor: 24sedam

Jedna od najvažnijih i najbolje organizovanih trail trka u jugoistočnoj održala se sedmi put zaredom

Jahorina ima čime da privuče turiste i van zimske sezone! Termag Challenge Race oduševio i ove godine
Copyright Promo/Termag Challenge Race 2023.

Održana je još jedna tradicionalna trail trka "Termag Challenge Race" na Jahorini u organizaciji hotela Termag.

Reč je o jednoj od najvažnijih i najbolje organizovanih trail trka u jugoistočnoj Evropi koja se održava sedmu godinu zaredom, te je postala deo sportsko-rekreativne tradicije u BiH ali i u regionu. Trka je specifična po daljini i težini staza ali i preprekama koje učesnici treba uspešno da svladaju kako bi došli do cilja.

Tako je ove godine na trci učestvovalo više od 200 takmičara i to na tri staze: plavoj dužine 9 kilometara, crvenoj dužine 14 kilometara i crnoj dužine 21 kilometar.

Promo/Termag Challenge Race 2023.
 

Organizatori su ove godine naglasak stavili na rekreaciju za celu porodicu pa je tako osmišljena i posebna porodična trka na stazi dugačkoj četiri kilometra, a koja je bila predviđena za zajedničko učestvovanje roditelja i dece.

Čarobne šume, impresivne lepote, sveže temperature, čist vazduh i obilje zabave obeležile su ovogodišnji “Termag Challenge Race” na kojem su učrsvovali takmičari iz celog regiona, a pobedu su u muškoj kategoriji odneli Boris Stanojević (plava staza), Neven Cicović (crvena staza) i Ernis Džemdžić.

Promo/Termag Challenge Race 2023.
 

U ženskoj kategoriji pobednice su Asja Ćesir (plava staza), Emina Begić (crvena staza) i Mišel Vrhovac (crna staza).

U kategoriji porodične trke pobedu je odnela porodica Dejana Lučića.

Po završetku trke pobednici su izjavili da je iza njih nezaboravno sportsko i rekreativno iskustvo.

- Oduševljeni smo organizacijom i rezultatima. Svima preporučujemo učestvovanje na ovom takmičenju jer je lek za dušu i telo, a posebno nas raduje što Termag Challenge Race dobija konture ozbiljnog međunarodnog takmičenja pa je tim više ovaj događaj relevantniji i uzbudljiviji - složili su se pobednici koji su se s ostalim takmičarima zatim uputili na DJ Party uz autohtone delicije.

Promo/Termag Challenge Race 2023.
 

Tatjana Kos, zadužena za odnoe s javnošću hotela Termag izjavila je:

- Veoma smo ponosni što sedmu godinu zaredom učestvujemo u organizaciji događaja koji ide za promocijom zdravog načina života, održivog turizma i zabave. Termag Challenge Race postao je bez sumnje važan sportski događaj u BiH kojem pristupa sve više učesnika. Iz godine u godinu nastojimo da oplemenimo sadržaj takmičenja na bajkovitim planinskim putevima Jahorine kao jedne od najlepših planina u Evropi s važnim rekreativnim značajem za celu BiH. Trudimo se da i infrastrukturu podignemo na najbolji mogući nivo pa smo u sklopu hotela osigurali prostor i animatora za svu decu čiji su roditelji učestvovali u zahtevnijim trkama. Išli smo za tim da ovo bude bezbrižni porodični ali opet adrenalinom podignuti događaj.

Promo/Termag Challenge Race 2023.
 

Iz Termaga su ovom prilikom najavili još dva važna sportsko-rekreativna događaja koji će se održati na leto. Prvi je Termag MTB maraton koji se održava u julu. Prvi put održan je 2020. godine, a zahvaljujući odličnoj organizaciji maratona proteklih nekoliko godina, Termagu je poverena organizacija jedne od MTB trka u sklopu državnog prvenstva BiH.

U avgustu će se održati Termag triatlon. Reč je o prvom takvom događaju u regionu, a takmičari će se imati priliku da se okušaju u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji u kojoj će biti zastupljene vožnja biciklom, plivanje i trčanje s preprekama.

Promo/Termag Challenge Race 2023.
 

- Ovakav oblik prolećnih i letnjih manifestacija smatramo važnim za strateško pozicioniranje BiH kao destinacije za aktivni turizam u domaćem ali i u međunarodnom kontekstu. Naš je cilj bio da svetu pokažemo da se na Jahorini itekako ima šta raditi i kad nema snega. Posebno nas raduje što je takva filozofija prihvaćena među gostima iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore - rekao je Milan Đapić, director za sport i rekreaciju hotela Termag.

Promo/Termag Challenge Race 2023.
 

Inače, hotel Termag jedan je od najdugovečnijih i najprestižnijih BiH hotela sa strateškom važnošću za BiH turizam u smislu zapošljavanja, investicija i razvoja turističkog sektora. Smešten je u blizini žičare u srcu ski-centra na Jahorini, nekadašnjem Olimpijskom centru.

Termag je već desetinama godina unazad tržišni lider kad je reč o zimskom i ski turizmu ali i jedna od omiljenih destinacija za domaće i inostrane goste kao i renomirane kompanije, politička predstavništva i institucije koje na Jahorini održavaju tim bildinge, mitinge i kongrese.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike