Oglasio se novi selektor Srbije: Kakva je samo ovo čast, radiću u zemlji koja je dala tolike šampione

27.12.2022

16:52

0

Važi za legendu svog sporta, ali rad u Srbiji je nešto novo i posebno za njega

Oglasio se novi selektor Srbije: Kakva je samo ovo čast, radiću u zemlji koja je dala tolike šampione
Đovani Santareli - Copyright OSSRB

Kakav dan za srpsku odbojku! Seniorke, svetske šampionke, u istom danu su ostale bez selektora, a onda dobile i njegovog naslednika i to živu legendu tog sporta!

Đovani Gvideti je sa turskim Vakifbankom osvojio sve i svašta, a sa reprezentacijom Turske tri bronze. Od te tri bronze, dva puta je gubio od Srbije, koju je sada dobio priliku da vodi. 

On je dao svoju prvu izjavu i nije krio oduševljenje što može da vodi svetskog šampiona.

- Izuzetno sam ponosan što me Odbojkaški savez Srbije pozvao da vodim ženski tim. Osećam se zaista počastvovano, jer je Srbija izuzetan odbojkaški tim, vrlo uspešan. To je sjajna grupa devojaka, ima mnogo kvaliteta, mnogo talenata, igraju odbojku vrlo dobro. Biće mi izuzetan izazov da vodim ovaj tim. A biće mi i sjajno da budem trener u zemlji koja toliko dobro poznaje odbojku i koja je osvajala toliko olimpijskih medalja, ne samo odbojkaških, naravno, ali je vrlo uspešna odbojkaška zemlja. Toliko izuzetnih ljudi iz odbojke došlo iz Srbije. Zahvalan sam, zaista zahvalan, ponosan i uzbuđen što sam dobio šansu da budem novi selektor odbojkašica.

Gvideti dobro poznaje srpsku odbojku. U Vakifbanku je dugo i uspešno sarađivao sa Jelenom Nikolić, nekada kapitenom, a sada potpredsednicom Saveza. 

On će Srbiju voditi do 2024, što znači i, verovatno, na Olimpijskim igrama u Parizu. Cilj Saveza je jasan: nastavak niza koji su postavili Zoran Terzić i Danijele Santareli.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike