Navijači Vojvodine napravili žestok incident na gostovanju u Evropa kupu! Otkazana utakmica u Novom Sadu!

07.12.2022

17:33

1

Ekipi preti izbacivanje iz takmičenja

Navijači Vojvodine napravili žestok incident na gostovanju u Evropa kupu! Otkazana utakmica u Novom Sadu!
Dvorana rukometaša Vojvodine - Copyright Foto: facebook./rukometniklubvojvodina

Rukometaši Vojvodine slavili su na gostovanju u Austriji nad ekipom Kremsa u meču Evropskog kupa rezultatom 29:27, ali je ta utakmica ostala obeležena incidentom navijača.

Naime, posle meča, kako su tamošnji mediji naveli, oko 70 navijača novosadskog tima je napravilo incidente, pa je odigravanje revanša bilo pod upitnikom, a EHF je rešio da preseče i tu utakmicu odloži do daljeg. 

Kako su preneli austrijski mediji, utakmica je bila nakratko prekinuta, dok je obezbeđenje izbacivalo gostujuće navijače iz dvorane. Austrijski mediji su preneli da je situacija eskalirala kada su srpski navijači bacali predmete na domaće navijače, pa je policija postavila kordon. Međutim, ubrzo je nastao haos i tuča i sa policajcima.

Najgore je prošao funkcioner domaćina, Tomas Majer koji je zadobio posekotinu i masnicu na oku.

Klub iz Kremsa je najavio žalbu EHF-u uz tvrdnju da će dobro razmisliti da li će uopšte ići na revanš, a krovna organizacija u predstojećim danima bavi se prikupljanjem informacija o čitavom incidentu.

Po pisanjima stranih medija, Vojvodina će najverovatnije biti izbačena. 

 - Dočekali smo Vojvodinu i njene fanove raširenih ruku i bili smo veoma razočarani. Veoma nas je razočarala i činjenica da, uprkos eksplicitnim upitima, od predstavnika RK Vojvodine nismo obavešteni, niti prethodno upozoreni na to da su njeni navijači spremni na nasilje, iako je njihov put u Austriji organizovao klub, što je sa naše strane gledišta krajnje nemarno po pitanju bezbednosti naših porodica i navijača, navodi se u saopštenju Kremsa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike