Srbija častila navijače, selektor zadovoljan: Bilo je važno pobedom da završimo kvalifikacije

30.04.2023

21:36

0

11 golova prednosti za radost navijača

Srbija častila navijače, selektor zadovoljan: Bilo je važno pobedom da završimo kvalifikacije
Toni Đerona - Copyright MN Press

Muška rukometna reprezentacija Srbije pobedila je danas u Novom Sadu selekciju Slovačke rezultatom 37:26 u meču poslednjeg, šestog kola Druge grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano naredne godine u Nemačkoj.

"Orlovi" su tako pobedom okončali kvalifikacije, a plasman su obezbedili još pre dva meča.

Najefikasniji u selekciji Srbije bili su Bogdan Radivojević, Nemanja Ilić i Dragan Pešmalbek sa po šest golova. Kod gostiju, najbolji je Tomas Urban sa sedam golova.

Norveška je ranije danas u drugom meču šestog kola Druge grupe pobedila Finsku 32:23.

Prvo mesto na tabeli osvojila je Norveška sa 10 bodova, koliko ima i drugoplasirana Srbija. Slovačka i Finska su osvojile po dva boda. Norveška i Srbija su još ranije obezbedile plasman na EP 2024.

Selektor Srbije Toni Đerona rekao je da je bilo bitno da njegov tim pobedom završi kvalifikacije.

- Za psihičku pripremu bilo je važno da pobedom završimo kvalifikacije i uz dužno poštovanje protivnika pokažemo ko je favorit. Posle utakmice kakvu smo odigrali u Finskoj pobediti Slovačku 11 razlike nije mala stvar i čestitao bih momcima na svemu što su večeras prikazali u ovoj sjajnoj atmosferi. Bilo je važno da ne prestanemo da trčimo, da igramo svih 60 minuta, jer ako želimo da se nadmećemo sa jednom Nemačkom ili Norveškom za to moramo da budemo spremni Đerona.

Pešmalbek je rekao da tim uvek mora da igra na najvišem mogućem nivou.

- Ovo je bila priprema za sve što nas čeka u januaru i zato smo morali da damo gas i da eliminišemo oscilacije iz utakmice sa Finskom. Uvek je prelepo igrati pred svojom publikom i to me je činilo posebno motivisanim, kao i ostatak ekipe.

Srbija je osvojila drugo mesto u Drugoj grupi sa 10 bodova, koliko ima i prvoplasirana Norveška. Finska i Slovačka su osvojile po dva boda.

EP će biti održano od 10. do 28. januara naredne godine u Nemačkoj.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike