Partizan ima plejmejkera za budućnost! Mega preživela još jednu brutalnu rolu Drezgića i postala prvak Srbije!

30.04.2023

21:04

0

Autor: A. Š.

Mladi košarkaš crno-belih i u finalu ostvario 53 indeksna poena, ali je klub iz Humske platio cenu slabog otvaranja meča

Partizan ima plejmejkera za budućnost! Mega preživela još jednu brutalnu rolu Drezgića i postala prvak Srbije!
Savo Drezgić na meču sa Megom - Copyright MN Press

Kadeti Mege novi su šampioni Srbije. U veoma uzbudljivom finalu, nade novobeogradskog kluba su u beogradskoj Areni savladale najbolji tim ligaškog dela sezone Partizan - 84:77.

Ostali su crno-beli bez trofeja, ali su dobili potvrdu da u svojim redovima imaju dijamant na poziciji plejmejkera za godine koje dolaze.

Savo Drezgić odigrao je još jednu brutalnu utakmicu. Pošto je u polufinalu demonstrirao silu protiv najvećeg rivala Crvene zvezde, mladi organizator igre je i finalni meč završio sa neverovatna 53 indeksna poena i samo jednim skokom manje od tripl-dabl učinka (5/11 za dva, 5/10 za tri i 13/13 sl. b, 9 sk , 10 as).

Ipak, Mega je na kraju uspela da pronađe put do pobede. Možda i teže nego što se očekivalo, s obzirom da je početkom drugog poluvremena ekipa Petra Radonjića povela sa ogromnih 56:32. Ali, tada je Valjak krenuo u žestok kontraudar. Drezgić je ubacio dve vezane trojke na krilima kojih su crno-beli krenuli ekspresno da tope veliku prednost rivala, koja je potpuno prestignuta posle trojke uz faul i ubačenog bacanja Drezgića u završnom kvartalu (67:66).

Međutim, Partizanove nade nisu imale snage za završni udarac grogiranom rivalu. Milosavčević i Nikolić su vezanim trojkama vratili svoj tim na osam poena viška pred završna dva minuta meča (79:71), koje su crno-beli uspeli da dramatizuju, ali ne i da još jednom naprave veliki preokret. 

Pored Drezgića, zapaženu rolu u Partizanu imao je Plisnić sa 18 poena, dok su Megu do titule vodili Lazarevski sa 18 poena, Nikolić sa 16, odnosno Sibi sa 13 poena. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike