Nema problema da čeka mesto u Red Bulu! Rikardo se "naoružao" strpljenjem!

25.04.2023

00:44

0

Autor: D. N.

Australijanac je prošle godine napustio Meklaren i prešao u Red Bul

Nema problema da čeka mesto u Red Bulu! Rikardo se "naoružao" strpljenjem!
Maks Ferstapen - Copyright Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Rezervni i test vozač Red Bula Danijel Rikardo želi da se naredne sezone vrati u šampionat Formule 1. Australijanac je prošle godine napustio Meklaren i prešao u Red Bul i sada čeka svoju šansu.

- Ne brinem što nema mesta u narednoj sezoni, uvek je bilo tako. Ne želim bilo koji bolid naredne godine, ne želim da počnem od nule. Nisam arogantan, nego sam daleko od toga. Mislim da me to neće stimulisati i dati mi drugi vetar u leđa koji tražim. Nema mesta u vrhunskim ekipama, ali to je mesto gde mogu da pružim najbolje performanse i da napredujem - izjavio je Rikardo.

Takođe je dodao da je srećan što se vratio u Red Bul.

- Prvi dan povratka u Red Bul bio je najzabavniji koji sam proveo u simulatoru. To je ludo, jer je simulator u ovoj fazi karijere obično dosadan posao. Bilo mi j epotrebno nekoliko krugova da se naviknem, a onda je sve postalo poznato. Mogu da kažem da se moje samopouzdanje poboljšalo iz niskog na nivo kojeg se sećam - istakao je Rikardo koji je vozio i za Toro Roso i Reno.

Tokom karijere, 33-godišnjak je pobedio u osam trka, a na podijumu je bio 32 puta.

Trenutno, za Red Bul voze Maks Ferstapen i Serhio Perez, a u trentnom generalnom plasmanu je prvi Holanđanin. Ferstapen koji i brani titulu je do sada osvojio 69 bodova.

Podsetimo, odvožene su tri trke, a sledeća je u nedelju u Azerbejdžanu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike