Zavoleo Zvezdu, a ne Partizan ili Hajduk! Veliki šampion svratio na Marakanu i podelio neobičnu životnu priču (VIDEO)

29.03.2023

15:27

0

Autor: 24sedam

Mikec je rođen u Splitu, ali je ipak počeo da navija za crveno-bele

Zavoleo Zvezdu, a ne Partizan ili Hajduk! Veliki šampion svratio na Marakanu i podelio neobičnu životnu priču (VIDEO)
Tanja Šajković i Damir Mikec - Copyright printscreen/YouTube/Crvena zvezda

Gost Crvene zvezde, odnosno Tatjane Šajković, zaposlene u PR timu crveno-belih bio je i Damir Mikec. U emisiji "Kafa na Marakani" trofejni srpski reprezentativac u streljaštvu i olimpijac je pričao i kako je počeo da navija za Zvezdu.

A postojale su izvesne "prepreke". Otac mu je bio vojno lice, pa je bilo i logično da navija za Partizan, a rodio se u Splitu, što je "nametalo" da navija za Hajduk. Ali se Damir ipak opredelio za Zvezdu. 

- Moj tata je bio vojno lice, tada je kao pukovnik imao mnogo seldibi i prekomandi, tako da je i moju mamu upoznao u Senti, sa kojom nije imao veze nikakve, ali je tamo bio u prekomandi. Imam dva starija brata, i oni su se osamdesete preselili u Split, gde sam se i ja rodio 1984. godine. Naravno, tamo je Hajduk iz Splita glavni klub i svi navijaju za njega, ali ja još kao mališan sam uvek navijao za Zvezdu.

Niti je to meni iz kuće, jer je tata partizanovac, jer su vojna lica bila vezana za Partizan. Tada je Zvezda osvojila sve što se moglo osvojiti, to je bio hit u celoj državi, a mama mi je iz Srbije i ja sam odmah afinitet prema Zvezdi nekako gajio, odmah se stvorila ljubav, a ja to nisam smeo da kažem na ulici, kod kuće sam navijao za Zvezdu, a na ulici kada me pitaju sam govorio za Hajduk - objasnio je Mikec koji je sa porodicom napustio Split kada je počeo raspad SFRJ.

- Nažalost, dešavanja kod nas 1991. su nas primorala da se preselimo u Herceg Novi, ali i Herceg Novi je crveno-beo, tako da je ta ljubav sve više i više rasla. I onda se 1997. selimo na Petlovo brdo, i Petlovo brdo je celo crveno-belo, svi moji prijatelji iz razreda su bili zvezdaši, tada su i braća počela da me vode na utakmice.

Uvek mi je bio san da budem na Marakani, onda sam bio pod utiskom i tri četiri dana kasnije, pevam navijačke pesme kod kuće. I od tada, kada god imam vremena, ja dođem da bodrim moju Zvezdu - otkrio je Mikec koji je iako mali, bio svedok osvajanja evropske titule u Bariju i svetske u Tokiju.

- Znam da je ta prva vest odjeknula, jer da država da jednog svetskog šampiona u najvažnijem sportu i ono na šta sam posebno ponosan, mi to nismo radili sa strancima, Zvezda je to uradila sa domaćim fudbalerima, možda ako je bio jedan stranac, i mislim da se to nikada neće ponoviti. To je tolika vest bila da sam ja i tada već imao ljubav prema Zvezdi, a tada je bilo "to je to, ja sam crveno-beo - zaključio je Mikec.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike