Srpski boks u suzama, otišao je veliki Senta! Odrekao se medalje sa EP za lečenje mladog džudiste!

28.02.2023

08:52

0

Autor: G. F.

Dragan Živadinovć jedan je od najuspešnijih niških boksera svih vremena

Srpski boks u suzama, otišao je veliki Senta! Odrekao se medalje sa EP za lečenje mladog džudiste!
In memoriam: Dragan Živadinović Senta - Copyright Prntscreen/YouTube/Niške vesti

Iz Niša su stigle strašno tužne vesti za srpski sport. Preminuo je čuveni bokser Dragan Živadinović Senta.

Jedan od najuspešnijih niških boksera, osvajač medalje na Evropskom prvenstvu u Torinu 1987. godine napustio je ovaj svet u 66. godini.

Vest o njegovoj smrti zatekla je njegove prijatelji koji se od juče na društvenoj mreži opraštaju od Nišlije velikog srca.

Senta je bio ne samo veliki bokser nego i ljudska gromada a svoje srce, veliko kao planina pokazao je 2016. godine kada je ponudio je na prodaju medalju osvojenu na prvenstvu Evrope u Torinu 1987. godine kako bi pomogao odlazak na lečenje mladog, tada osamnaestogodišnjeg džudiste iz Niša Igora Nurkića koji je oboleo od leukemije.

- Meni je ta medalja omogućila bezbrižnu starost, donela mi je sportsko priznanje i nacionalnu penziju pa želim da sada uz pomoć nje doprinesem lečenju mladog sportiste. Igora ne poznajem lično ali znam njegove roditelje. Kada sam pročitao da je oboleo i da je potrebno mnogo novca za odlazak na lečenje, došao sam odmah na ovu ideju - ispričao je tada veliki bokser i veliki čovek.

 

 

Živadinović, koji je boksovao u kategoriji boksera do 48 kilograma u karijeri je imao 370 mečeva od kojih je pobedio u 70 odsto susreta. Bio je četiri puta prvak nekadašnje Jugoslavije a 1987. godine se našao na petom mestu svetske rang liste.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike