Umro legendarni igrač Reala Amansio! Partizanov Šole ga najbolje opisao!

21.02.2023

07:42

0

Autor: D. P.

Veliki fudbaler i učesnik briselskog finala iz 1966. godine

Umro legendarni igrač Reala Amansio! Partizanov Šole ga najbolje opisao!
Copyright Profimedia

Bivši igrač i počasni predsednik "kraljevskog kluba" Amansio Amaro preminuo je u 84. godini života, javljaju jutros španski mediji.

Od Amansija se oprostio i Real Madrid.

 - Primer igrača za Real Madrid, sadašnji počasni predsednik našeg kluba, bio je aktivan od 1962. do 1976. godine. U tih 14 sezona odigrao je 471 utakmicu, postigao 155 golova i postao jedna od velikih legendi našeg tima - podseća real u saopštenju.

- Zbogom Amansio!

Amansio je u Real Madrid stigao 1962. iz Deportiva, roden La Korunje kao najbolji strelac Druge lige. Amansio je sa Real Madridom osvojio šesti po redu Kup evropskih šampiona, devet Liga i tri Kupa Španije, a bio je i najbolji strelac 1969. i 1970. godine.

Profimedia
Benzema Amansio Amaro

 

Amansio je bio strelac izjednačujućeg gola u čuvenom finalu KEŠ protiv Partizana u Briselu. On je u 70. minutu poravnao rezultat posle vođstva koje je crno-belima doneo Velibor Vasović. šest minuta kasnije Fernando Serena postavio je konačni 2:1 na Hejselu za Real.

Mnogo godina kasnije golman crno-belih Milutin Šoškić opisao je svoje sećanje na Amansijev gol:

-  Vaske, ruši ga! Pojačavam, vičem iz petnih žila: Vaske ruši...Uzalud. Vaske pun vere u sebe hoće bez faula da zaustavi Amansija, odnese loptu. Ali, Španac prepreden, prebaci loptu s jedne na drugu nogu, zalomi našeg štopera dođe skoro do penala i...

- Kakva šteta. Imali smo ih. Taj gol Amansija bio je početak našeg kraja. Serena je pet-šest minuta kasnije postigao još jedan pogodak. Na kakav način? To čovek uradi jednom u 10-15 godina, možda u celoj karijeri ili ne uradi nikako. Neko prokletstvo kao se obrušilo na nas - rekao je Šoškić u jednom intervjuu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike