Rukometna ludnica u četvrtfinalu Svetskog prvenstva! Noćna mora Norvežana o kojoj će se dugo pričati! (VIDEO)

25.01.2023

21:44

0

Autor: G. F.

Vikinzi prokockali nemoguće i ostali bez mesta među četiri najbolja

Rukometna ludnica u četvrtfinalu Svetskog prvenstva! Noćna mora Norvežana o kojoj će se dugo pričati! (VIDEO)
Aleks Dujšebaev - Copyright Tanjug/AP Photo/Piotr Hawalej

Polufinale Svetskog prvenstva u rukometu, na kom je Srbija zauzela 11. mesto, rezervisano je za reprezentacije iz Evrope!

U borbu za medalje idu Švedska, Danska, Francuska i  Španija! Dok su prve tri reprezentacije bile prilično ubedljive, Španci su do polufinala stigli uz pomoć velikog čuda.

To što je Norveška prokockala u duelu sa Crvenom furijom je za priču i proučavanje. Vodili su Vikinzi sa 25:24 na 19 sekundi pre kraja i imali loptu! Nisu hteli da krenu u napad nego su se dodavali po terenu pa su im sudije oduzele loptu.

 

 

Na semafor je pisalo da je do kraja 6 sekundi. Spustio je Danac loptu na parket tačno pred rivala koji je pronašao samog Dujšebaeva pred golom rivala, a ovaj je mirno poslao loptu u mrežu.

Otišlo se u produžetke i slavili sa 35:34 tek posle 20 dodatnih minuta igre. Španija slavi, a Norvežani zaista mogu samo da plaču.

Danska je bukvalno pregazila Mađarsku sa 40:23 (21:12), Švedska je rutinski izašla na kraj sa Egiptom sa 26:22 (14:9), dok je Francuska demolirala Nemačku u finišu meča za konačnih 35:28 (16:16).

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike