Đerona veruje u srpski rukomet! Napredovali smo, ponosan sam na njih!

24.01.2023

18:11

0

Autor: A. S.

Selektor orlova smatra da će ekipa biti spremna da ode i korak dalje

Đerona veruje u srpski rukomet! Napredovali smo, ponosan sam na njih!
Srpski rukometaši posle trijumfa protiv Argentine - Copyright Profimedia

Rukometaši Srbije su pobedom okončali učešće na Svetskom prvenstvu u poljskim Katovicama, a iako su na kraju zauzeli 11. mesto, veoma pozitivna atmosfera krasila je srpski tim.

Nakon meča sa Holandijom, u kome su Orlovi jurili ubedljivu pobedu i mesto koje vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre, selektor ekipe, Toni Đerona je naveo da se reprezentacija razvija i da će biti spremna za velika dela.

- Mislim da smo postigli određen napredak, ali nedovoljan za nešto veće. Izgubiti golom razlike od Nemačke i tri od Norveške nije sramota. Pobedili smo sve ostale ekipe, ali nismo bili spremni da se borimo za veće ciljeve. Ne smemo zaboraviti istoriju ove ekipe. Iako imamo igrače koji su u svojim tridesetim, neki koju godinu manje, oni nisu navikli da sa reprezentacijom igraju utakmice na ovom nivou i to je ono što ovaj tim treba da nauči. Takođe, tu su mladi igrači koji svojom igrom ozbiljno pretenduju da u budućnosti imaju veću ulogu kao što su Stefan Dodić i Marko Milosavljević. Nadam se da ćemo se izboriti za naredno Evropsko prvenstvo i uz dodatnih godinu dana rada zajedno, biti u stanju da odemo korak dalje - rekao je španski stručnjak za sajt Rukometnog saveza Srbije i dodao:

- Rekao sam ekipi da sam jako ponosan na njih. Ovo je tim koji je sada spremna da igra dve jake utakmice u istoj nedelji, kao što je to bio slučaj sa Francuskom, zatim Slovenijom, pa potom Švedskom. Važno je da ljudi vide kako se ekipa bori na ovim utakmicama. jer na svakoj sledećoj utakmici imaćeš veći respekt protivnika. I dalje ima prostora za napredak svakako, posebno u utakmicama gde jedna lopta odlučuje sve.

Rukometaše sada očekuje povratak klubovima, a zatim i Evropsko prvenstvo u januaru 2024. gde će se ponovo boriti za vizu za Pariz.

- Pre sledećeg velikog prvenstva imaćemo ponovo samo dve do tri nedelje za pripremu i zato je važno da igrači koji konkurišu za reprezentaciju individualno urade više i da se ne štede u svojim klubovima. To sam im rekao i posle utakmice sa Holandijom u svlačionici, da njihovim telima i psihi trebaju jake utakmice što je češće moguće jer za takmičenja koja traju dugo kao što je Svetsko prvenstvo to može da napravi razliku. Zamislite da sada, umesto što se vraćamo kući moramo da igramo četvrtfinale? Naravno da bi ekipa kroz srce, želju i motivaciju pronašla snagu za sve do kraja, ali je potrebno to moći i kada to nije slučaj - rekao je Đerona.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike