Četvrtfinale je daleko, ali šanse za Olimpijske igre i dalje postoje: Prvo da rukometaši pobede, pa da navijaju za rivale

21.01.2023

05:50

0

Autor: A. S.

Nije sve izgubljeno

Četvrtfinale je daleko, ali šanse za Olimpijske igre i dalje postoje: Prvo da rukometaši pobede, pa da navijaju za rivale
Rukometaši Srbije - Copyright Profimedia

Rukometaši Srbije kada su odlazili na Svetsko prvenstvo, kao glavni cilj istakli su plasman u četvrtfinale, koje vodi i u kvalifikacije za Olimpijske igre. Međutim, nakon poraza u drugoj grupi u Katovicama, šanse su umanjene, ali i dalje postoje.

Ali, sada je pred ekipom Tonija Đerone da matematički preračuna kako može dalje.

Srbiju čekaju još dva meča u grupi, najpre u subotu sa Argentinom, a potom i dva dana kasnije sa Holandijom. Jasno je, pobede u ova dva susreta se ne dovode u pitanje, ako se planira plasman u narednu rundu takmičenja.

Potom da Norveška i Holandija savladaju Nemačku, pa bi tako nastao krug od tri tima sa po šest bodova (Srbija, Holandija i Nemačka), a u četvrtfinale bi se plasirala ona reprezentacija sa najboljim gol količnikom. 

Neće biti lako, ali do kraja je važan svaki pogodak kako bi ostali u trci za Pariz.

A što se Olimpijskih igara tiče i kvalifikacija, tamo će se plasirati svi četvrtfinalisti, ali nije isključeno da će tamo i devetoplasirana i desetoplasirana ekipa.

Naime, ukoliko četvrtfinale izbore Francuska i Egipat, onda će i oni sa devetog i desetog mesta igrati u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Nije isključeno i otvaranje 11. mesta, ukoliko se Brazil dokopa četvrtfinalne faze, a kasnije bude i prvak svog kontinenta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike