Orlovi uradili prvi deo posla! Ovde smo da izginemo i da se na kraju radujemo!

13.01.2023

22:39

0

Autor: G. F.

Rukometaši Srbije zadovoljni posle trijumfa na otvaranju Svetskog prvenstva

Orlovi uradili prvi deo posla! Ovde smo da izginemo i da se na kraju radujemo!
Stefan Dodić - Copyright Profimedia

Otvorili su rukometaši Srbije Svetsko prvenstvo važnom pobedom nad Alžirom (36:27) i odradili prvi od zacrtanih koraka ka konačnom cilju.

Selektor Toni Đerona dobro je rasporedio minutažu, posebno u finišu susreta kada je već bilo jasno da Srbija osvaja bodove.

Levo krilo Srbije Vanja Ilić rekao je za balkan-handball.com da je utakmica bila baš onakva za kakvu su se Orlovi spremali.

- Kao što se uvek kaže prva utakmica je najteža. I zaista jeste! Ekipa Alžira nije nimalo naivna, znamo te igrače iz francuske lige. Imaju kvalitet, borbenost, želju, videlo se to i danas. Znali smo da nećemo moći da dobijemo utakmicu ni u 5, 20, 40. minut, nego da moramo da igramo do kraja. Uspeli smo u tome i sad se okrećemo Nemcima i spremamo se za sledeću utakmicu - rekao je Ilić i zaključio:

- Cilj je bio da se svi razigramo, sigurno je da ova reprezentacija ima kvalitet i da to može da priušti. Ne samo protiv Alžira već u svakoj utakmici. Svako zna svoju ulogu ovde. Svi ćemo izginuti za jedan napad, za jednu loptu, bitan je krajnji rezultat i da se svi radujemo.

Stefan Dodić, najmlađi srpski reprezentativac, igrao je "kao mator" na otvaranju Svetskog prvenstva.

- Kao što smo očekivali nisu se predali, igrali su 60 minuta. Presudila je odbrana i pristup utakmici. Lako je pored svih ovih momaka igrati, stvarno mi olakšavaju igru u reprezentaciji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike