IN MEMORIAM: Preminula legenda Partizana Mirko Petrović

05.10.2020

13:49 >> 14:04

0

Autor: Milan Nastić

Čovek koji je stvorio slavne vaterpoliste crno-belih

IN MEMORIAM: Preminula legenda Partizana Mirko Petrović
Copyright Foto 24sedam

Legendarni trener mlađih kategorija u Vaterpolu klubu Partizan Mirko Petrović Bosanac preminuo je u 70. godini, saopštili su čelnici crno-belih.

–  Sa neizmernom tugom smo primili vest da je preminuo naš voljeni trener Mirko Petrović. Čovek koga su deca i zaposleni obožavali. Njegovo znanje je prenošeno generacijama i kroz njegove ruke su prošli mnogi slavni vaterpolisti Partizana i reprezentacije. Čovek koji nikada nije skidao osmeh sa lica, čak i  onda kada je bilo teško. Naš Mirko Bosanac! Ništa više neće biti isto,počivaj u miru, zauvek ćeš ostati u našim srcima! Tvoj Vaterpolo klub Partizan – istiće se u saopštenju crno-belih.

U preko 40 generacija koje je vodio, imao je više od 1.000 đaka koji ga se sa pijetetom sećaju. Među njima su i igrači koji su obeležili vaterpolo svet kao što su Igor Milanović, Aleksandar Šoštar, Dejan i Darko Udovičić, Dejan Savić, Denis Šefik, Petar Trbojević, Danilo Ikodinović, Vanja Udovičić, Živko Gocić, Miloš i Mihajlo Korolija, Filip Filipović, Slobodan Nikić, Stefan Mitrović

Omiljen kod igrača, kolega, vrstan stručnjak, sjajan pedagog i iznad svega čovek kojeg je imati za prijatelja bila privilegija, ostaće u sećanju kao jedan od onih sportskih radnika čiji se rezultati cene godinama.

Kremacija Mirka Petrovića Bosanca će biti 7. oktobra u kapeli na Novom groblju u Beogradu. Komemoracija će biti održana istog dana u 10.30 u prostorijama Partizana na Banjici.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike