Srpkinje idu kući! I Slovenke bolje od naših rukometašica!

08.11.2022

18:34

0

Autor: 24sedam

Neslavan kraj Evropskog prvenstva za naše devojke

Srpkinje idu kući! I Slovenke bolje od naših rukometašica!
Selektor Srbije Uroš Bregar - Copyright MN Press

Ženska rukometna reprezentacija Srbije okončala je učešće na Evropskom prvenstvu već u grupnoj fazi.

Izabranice selektora uroša Bregara idu kući sa skorom od tri poraza pošto su nakon Švedske (27:21) i Danske (34:21) izgubile i od Slovenije sa 27:24.

 

 

A počelo je odlično po naš nacionalni tim. Imale su Srpkinje igru, vodile i povećavale prednost, pa stigle i do 11:7 u 19. minutu. Delovalo je tada da će izabranice selektora Uroša Bregara uspeti da se izdignu posle dva teška poraza u prva dva kola i ipak izbore plasman u narednu rundu takmičenja.

Ali od tog 19. minuta sve je krenulo nizbrdo, upale su naše rukometašice u taj neki loši ritam, koji im je bio odlika i na prva dva susreta, i Slovenke su malo po malo smanjivale prednost.

U 28. minutu bilo je 13:13, ali su golovi Majkićeve i Radosavljevićeve ulili nadu za povoljna ishod u drugom poluvremenu.

Vođstvo od 15:13 ipak nije bilo ni blizu dovoljno za naš nacionalni tim! Već u 36. minutu  ponovo je bilo nerešeno, a tri minuta kasnije Slovenija je povela prvi put na meču.

 

 

Na 11 minuta pre kraja bilo je 22:21 za Slovenke, koje su još malo "dodale gas" i do kraja susreta iskontrolisale sva dešavanja na terenu. Sve do konačnih 27:24 za prolaz Slovenije i povratne karte za reprezentativke Srbije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike