Šok poraz Delfina! Srce je šampionsko, ali glava još ne - Francuzi idu u četvrtfinale EP!

04.09.2022

19:36

0

Autor: 24sedam

Srpski vaterpolisti poraženi u osmini finala šampionata u Splitu

Šok poraz Delfina! Srce je šampionsko, ali glava još ne - Francuzi idu u četvrtfinale EP!
20220820vmStojanovic2 - Copyright MN Press

Šteta, velika šteta... Tako je malo nedostajalo da se vaterpolisti Srbije plasiraju u četvrtfinale šampionata Evrope u Splitu, ali nažalost prvi put od osamostaljenja Delfini će na kontinentalnom prvenstvu razigravati za plasman slabiji od osmog mesta.

U osmini finala EP protiv Francuske izabranici Dejana Savića pokazali su da imaju šampionsko srce, pošto su u poslednjoj deonici nadoknadili zaostatak od tri gola, ali da će morati još da rade kako bi i glava došla do nivoa šampionskih prethodnika - 10:9.

Podmlađeni srpski tim pružio je katastrofalnu partiju, pre svega u napadu, ali je u finišu meča ipak uspeo da pruži sebi nadu u veliki preokret. Ušli su Francuzi u poslednji kvartal sa 9:6, Delfini su krenuli u finalni juriš i pred završnih 60 sekundi došli do izjednačenja.

Nažalost, u poslednjem napadu Francuzi su iskoristili igrača više, dok u poslednjim sekundama na drugoj strani to nije pošlo za rukom srpskim vaterpolistima, kojima je na kraju i presudila katastrofalna realizacija sa brojčanom prednošću u bazenu (2/13).


Po tri gola za Srbiju postigli su Dušan Mandić i Strahinja Rašović.

Srbija će igrati za plasman od 9. do 12. mesta, a naredni rival u utorak od 13.30 sati, biće Holandija. Prvi put u istoriji Srbija se neće boriti za medalju na Evropskim šampionatima.

Podršku našim vaterpolistima i na ovom Evropskom prvenstvu pružila je UNIQA osiguranje, zvanično osiguranje vaterpolo tima Srbije.

U preostalim mečevima osmine finala postignuti su sledeći rezultati: Crna Gora - Rumunija 13:8, Gruzija - Holandija 12:8, Grčka - Izrael 22:9.

Parovi četvrtfinala (utorak, 6. septembra): Mađarska - Crna Gora (15.00), Italija - Francuska (16.30), Španija -Grčka (19.00), Hrvatska - Gruzija (20.30).

BLOG UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

8. MINUT - Do kraja je 47 sekundi, Francuzi imaju igrača više. Njihov selektor traži tajm aut. Daju gol Francuzi, Delfini imaju još 29 sekundi da izbore peterce. Promašujemo napad sa igračem više, Francuska ide u četvrtfinale EP!

7. MINUT - GOOOOOOL! Konačno, kada je bilo najpotrebnije gol sa igračem više, Dušan Mandić! U poslednjih 60 sekundi ulazi se sa nerešenim rezultatom - 9:9!

6. MINUT - GOOOOL! Strahinja Rašović! Do kraja je dva minuta i 37 sekundi, Delfini su na minus jedan - 9:8. Odbranili smo se! Sada je prečka bila saveznik Srbije u napadu sa igračem manje. 

5. MINUT - Još jednom smo se odbranili a da Francuzi nisu uputili šut, ali moramo u napadu nešto da realizujemo. Ništa novo, napad sa igračem više Srbije završava se odbranom Fontanija. Sve je manje vremena za Delfine. Još samo tri minuta.

4. MINUT - Srećom, Krusila pogađa stativu u napadu Francuza sa igračem više. Osvojili smo loptu, Savić traži tajm aut četiri i po minuta pre kraja meča. Francuzi vode 9:7. Neverovatno, Fontani čini čuda na golu Francuza.

3. MINUT - Još jednom nismo iskoristili napad sa igračem više i još jednom je Fontani izašao kao pobednik iz duela sa Delfinima. 

2. MINUT - Prokockana je još jedna prilika da se uhvati rezultatski priključak. Fontani je upisao 11 odbranu dosad. Srećom, odbrana je zasad bez greške.

1. MINUT - Konačno gol sa distance sa Srbiju. Fontani je napokon poklekao, šut Mandića nikako nije mogao da odbrani. Ajmo Delfini po preokret!!! Odbranili smo se uz pomoć stative i Dobožanova.

TREĆA ČETVRTINA

8. MINUT - Na kraju treće deonice Francuzi vode 9:6!

7. MINUT - Konačno gol sa igračem više! Tek iz osmog pokušaja, uz mnogo, mnogo sreće, Vico je bukvalno ugurao loptu u gol - 6:8. Neverovatno, Vernu je sao dao gol iz šraube, a da nije ni video gde se nalazi u odnosu na mrežu Dobožanova.

6. MINUT - Sve skida Fontani. Odbranio je pokušaje Strahinje Rašovića, pa Ranđelovića, posle čega Francuzi dolaze do svog osmog gola. Krusila im vraća plus tri pred završna dva minuta treće deonice.

5. MINUT - Fontani je spustio rampu pred golom Francuza, koji konačno nisu iskoristili jedan napad sa igračem više.

4. MINUT - Veliki posao radi Velkić u trećoj deonici. Izborio je još jedan peterac, koji Mandić pretvara u gol - 5:7. Konačno smo odbranili jedan napad u trećem kvartalu. 

3. MINUT - Kakva bomba. Krusila sa devet metara postiže gol i vraća Francuzima plus tri. Izuzetno važan gol postiže Strahinja Rašović - 4:6. Još jednom gol Francuza sa igračem više. Pritom, Radulović je završio meč zbog direktnog crvenog kartona.

2. MINUT - GOOOL! Strahinja Rašović realizuje peterac - 3:4. Za razliku od naših vaterpolista, Francuzi maksimalno koriste brojčanu prednost u bazenu i čuvaju dva gola viška.

1. MINUT - Još jednom su obe selekcije prokockale uvodne napade na startu deonice.

DRUGA ČETVRTINA

8. MINUT - Kazna je morala da usledi. Francuzi postižu gol sa igračem više i na kraju druge deonice vode 4:2.

7. MINUT - U poslednjih 60 sekundi prvog poluvremena ulazi se sa vođstvom Francuske 3:2, posle još jednog, sedmog promašenog napada sa igračem više.

6. MINUT - Propuštaju Delfini prilike da konačno dođu do izjednačenja. Šest napada su srpski vaterpolisti prokockali, ali odbrana je nešto što nas ostavlja u meču dosad.

5. MINUT - Nema gola dugo već na obe strane. Promašaj Rašovića, je na drugoj strani poništio Dobožanov odbranom. 

4. MINUT - Tri napada su Delfini propustili da dođu do izjednačenja. Srećom, odbrana deluje besprekorno.

3. MINUT - Dobra odbrana sada i Francuza. 

2. MINUT - GOOL! Konačno! Radulović postiže gol i smanjuje prednost Francuza na 3:2. Odbranili smo se sa igračem manje u bazenu.

1. MINUT - Nastavljaju se problemi u napadu. Neverovatno je šta je sada promašio Strahinja Rašović. Presekao je loptu, izašao sam pred golmana Francuza i potom sa nekoliko metara pogodio stativu.

PRVA ČETVRTINA

8. MINUT - Završena je prva četvrtina - Francuska vodi 3:1. 

6. MINUT - Pet napada sa igračem više nismo uspeli da iskoristimo dosad. 

5. MINUT - Ništa srpskim vaterpolistima ne polazi za rukom na startu meča u fazi napada. Francuzi dolaze do velikih 3:0 posle gola iz peterca. Savić mora da reaguje tajm-autom. Urodio je mini odmor plodom, Drašović postiže prvi gol za Srbiju na meču.

4. MINUT - Muče se Delfini u napadu, što Francuzi maksimalno koriste i dolaze do dva gola prednosti u napadu u kojem su imali dva igrača više - 0:2.

3. MINUT - Još jednom nismo iskoristili igrača više u bazenu. 

2. MINUT - Na isteku drugog minuta meča prvi gol postižu Francuzi.

1. MINUT - Obe selekcije propustile su uvodne napade sa igračem više u bazenu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike