Kopljem sam probila krov, a jedno se zabilo u drvo, pa sam se pela da ga skinem! Ovako je Adriana postala šampion!

29.08.2022

14:58

0

Adriana Vilagoš za 24sedam podelila nekoliko anegdota sa treninga

Kopljem sam probila krov, a jedno se zabilo u drvo, pa sam se pela da ga skinem! Ovako je Adriana postala šampion!
viber_slika_2022-08-29_16-57-51-160 - Copyright 24sedam/Gojko Filipović

Ona je u januaru napunila 18 godina, a godinu punoletstva pamtiće zauvek!

Mlada srpska atletičarka Adriana Vilagoš tiho je najavila mogućnost da postane jedna od naših najboljih atletičarki. Odbranila je ove godine titulu svetske juniorske šampionke, osvojila zlato na Mediteranskim igrama, a onda se okitila zvanjem vicešampiona Evrope i to u seniorskoj konkurenciji. Bolje ne može.

Iskoristili smo susret sa Adrianom da je podsetimo na neke početke karijere i proverimo istinitost anegdote koju smo jednom prilikom čuli.

Navodno je, tada još buduća šampionka, trenirajući u uslovima koji su daleko, daleko od potrebnih, koplje dobacila do lokalne policijske stanice.

- Nije baš tako, ali je blizu istine. Nismo imali gde da treniramo, a tamo ima neki plac između nas i policije. Tamo je bio neki beton, pet, šest metara i ja sam se tu zaletala i bacala ka nama. Ka našoj kući - uz osmeh nam je objasnila Adriana, pa nastavila sa prisećanjima na početke karijere koja je već sada ukrašena brojnim medaljama.

- Mislili smo da ćemo godinama tamo da treniramo, međutim kad sam unapredila tehniku jedno je koplje preletelo našu baštu i probilo krov na pomoćnih prostorija!

Nije to bio jedini zanimljiv pogodak naše mlade šampionke!

- Bilo je i da sam pogodila drvo. Koplje se zabilo, pa sam morala da se penjem da ga skinem. Bilo je mnogo interesantnih stvari.

Kako je napredovala, tako je i potreba za ozbiljnijim uslovima za trening postala primarna. Njen potencijal je prepoznat, a Adriana s osmehom vraća za sve što joj je omogućeno.

24sedam/Gojko Filipović
 

U ovom trenutku zaključno sa seniorskim evropskim prvenstvom na kom je zaprepastila sve i oduševila Srbiju. Srebro u takvoj konkurenciji iskovano je uz pomoć majke Đerđi i selektora Edina Zukovića.

- Prve dve serije mentalno  jednostavno nisam bila tamo, nisam bil spremna za takmičenje. I onda sam pre treće serije otišla kod majke i selektora i oni su me "probudili".

Da li te mama budi "vučenjem za uši" ili ima drugačije metode?

- Bila sam mnogo, mnogo nervozna i ona me je, kao i uvek, smirila. Rekla je da ja to mogu i sve tako. Mnogo su mi pomogli ona i  selektor.

Adriana Vilagoš... Od pet, šest  metara betona za zaletište i probijenog krova do zvezdanih staza. Devojka za primer i divljenje.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike