Filipovića savladale emocije nakon povlačenja iz reprezentacije: Najlepša medalja je ona koju nosimo u srcu!

21.08.2022

05:24

0

Kakvo veče za pamćenje na 25. maju

Filipovića savladale emocije nakon povlačenja iz reprezentacije: Najlepša medalja je ona koju nosimo u srcu!
Tan2022-8-20_22483354_0 - Copyright TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/

Šestorica reprezentativaca u vaterpolu oprostili su se sinoć u dirljivoj i emotivnoj atmosferi na bazenu Milan Gale Muškatirović od kapice sa nacionalnim grbom.

Tim koji je Srbiji doneo sve što u ovom sportu postoji, ali su uvek ispred medalja isticali zajedništvo i porodicu koji čine, isterao je mnogima suze na oči.

Poslednji put za Srbiju su igrali kapiten Filip Filipović, Andrija Prlainović, Gojko i Duško Pijetlović, Milan Aleksić i Stefan Mitrović.

Kapiten, koji je Srbiju predstavljao od 2006. godine, nije krio emocije nakon meča, te je otvoreno govorio o svemu što je prošao sa ovom ekipom.

- Ovo je jedna od retkih utakmica kada smo više gledali ka tribinama u naše najmilije. Hvala im mnogo na ovoj večeri. Pamtićemo ovo celog života. Ovi momci su obeležili više od decenije svetskog vaterpola. Hvala VSS što je organizovao ovaj oproštaj za nas. Bilo je emotivno, mislili smo da će biti i gore, ali smo imali dobru pripremu. Uživanje je večeras bti Srbin i oprostiti se na ovakav način - rekao je Filipović novinarima posle oproštajnog meča.

I delovalo je tada da će Filip hladnokrvno završiti obraćanje, ali emocije su savladale šampiona kada je usledilo pitanje o omiljenoj medalji.

- To je najveća i najlepša životna medalja koju sam osvojio sa ovim momcima, koja nema svoj sjaj, ali je čuvamo u svom srcu – to je put koji smo prošli svih ovih godina. Dvanaest godina jednog divnog prijateljstva i porodične atmosfere. To su stavri koje ostaju za ceo život. Sve ovo ostalo se zaboravlja.

Rezultati će možda i biti nadmašeni, ali emocije koje su budili u navijačima, teško.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike