Prlainović se oprostio od reprezentacije, pa mlađima u amanet poručio: Sanjajte, ko zna, možda vam se snovi i ostvare!

21.08.2022

05:52

0

Emotivno veče za vaterpoliste, ali i sve koji su ih pratili godinama

Prlainović se oprostio od reprezentacije, pa mlađima u amanet poručio: Sanjajte, ko zna, možda vam se snovi i ostvare!
Tan2022-8-20_2394623_0 - Copyright TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/

Priredili su vaterpolisti Srbije veliku radost naciji mnogo puta tokom prethodnih godina. Naravno, jasno je da i njihova karijera ima svoj rok trajanja, pa su šestorica igrača i definitivno stavila tačku na nastup sa nacionalnim timom.

Sinoć su se na bazenu Milan Gale Muškatirović od igranja sa kapicom Srbije oprostili kapiten Filip Filipović, Andrija Prlainović, Gojko i Duško Pijetlović, Milan Aleksić i Stefan Mitrović.

Razmazili su vaterpolisti naciju odličjima, pretežno zlatnim, sa svakog takmičenja, a sinoć su probudli emocije i u onima koji su verovali da iste ne poseduju.

Andrija Prlainović, nakon poslednjeg meča, mirno, ali sa emocijom u glasu, govorio je o svemu što su prošli.

– Veličanstven oproštaj. I vreme nas je poslužilo. Nije neka sila dozvolila da padne kiša večeras. Završio sam karijeru sa ljudima sa kojima sam proveo gotovo dve decenije života. Nije moglo da bude lepše. I ova četiri minuta su bila dovoljna da me pokrenu i da me prođu trnci, da osetim taj naboj igranja za reprezentaciju. Kako je bilo ovih poslednjih godina tako je bilo i večerasveličanstveno - istakao je Prlainović, ali nije mogao da izdvoji jednu omiljenu medalju:

– Nemam samo jednu medalju. Rim, dva olimpijska zlata i Beograd 2016. godine, eto možda bih to izdvojio.

Nije krio Andrija da je odluka o penzionisanju bila teška.

– Nedostajeće mi. Ali, sve ima kraj. Treba biti realan i već smo u godinama, poznim igračkim. Neki su se i oprostili od vaterpola. Mislim da je bio pravi trenutak da kažemo zbogom. Sada ćemo biti najvatreniji navijači Srbije.

Na kraj, onima koji ostaju u bazenu, imao je i šta da poruči, kako bi se trofejni niz, ali i zajedništvo i porodična emocija, nastavile.

Da imaju pošten odnos prema sportu, da gledaju da svaki put dođu motivisani na trening. Da sanjaju, da maštaju, ko zna, možda im se snovi i ostvare – zaključio je Andrija Prlainović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike