Muči me to već četiri godine! Ivana ima poseban motiv na Evropskom prvenstvu u Minhenu! (VIDEO)

16.08.2022

09:43

0

Autor: G. F.

Naša najbolja atletičarka i dalje pamti peh koji je zadesio u Berlinu

Muči me to već četiri godine! Ivana ima poseban motiv na Evropskom prvenstvu u Minhenu! (VIDEO)
ivana spanovic 2003 2022 foto kaca (8) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Očekivano, bez velike drame, Ivana Vuleta (devojačko Španović) plasirala se u finale Evropskog prvenstva u Minhenu.

Imala je najbolji skok u svojoj kvalifikacionoj grupi i rutinski odradila prvi deo posla. Uz karakterističan i prepoznatljiv osmeh, Ivana je odmah posle kvalifikacija komentarisala svoje ostvarenje.

- Dobro, kvalifikacije su prošle, to je nekako najstresniji momenat na svakom takmičenju. Šalu na stranu, bilo je potrebno samo da u prvom ispoštujem ono što je dogovoreno, ali sam napravila manji prestup. U drugom sam se odrazila skoro pola metra od daske, da bih eto napravila siguran skok. Treći sam skakala, ne znam ni ja iz kog razloga, ali bitno je da sam prošla dalje. Kvalifikacije su samo jedna etapa do krajnjeg cilja - rekla je Ivana, pa otkrila da ovo EP u Nemačkoj za nju ima poseban značaj:

- Ovde sam iz meni posebno bitnog razloga jer sam pre četiri godine u Berlinu odustala u finalu zbog rupture Ahilove tetive i to mi je jedan od najtežih poraza ili povlačenja u karijeri To je nešto što me tišti i muči od onda i to je nešto zbog čega sam danas ovde i razlog zbog kog se takmičim u finalu. Ostaje samo da se odmorim, pripremim za finale i to je to.

Finale skoka udalj u ženskoj konkurenciji na programu je u četvrtak od 20.58, a pored Ivane Vulete Srbiju će predstavljati i Milica Gardašević.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike