Ivana i Milica u finalu Evropskog prvenstva! Sjajne Srpkinje skaču za medalju!

16.08.2022

09:10

0

Autor: 24sedam

Fenomenalan rezultat i lični rekord Gardaševićeve, Vuleta taman koliko je trebalo

Ivana i Milica u finalu Evropskog prvenstva! Sjajne Srpkinje skaču  za medalju!
Ivana Vuleta i Milica Gardašević - Copyright MN Press

Posle srebrne medalje koju je u bacanju kugle osvojio Armin Sinančević na Evropskom prvenstvu u Minhenu, Srbija će imati šansu za još odličja u ženskom skoku udalj.

Ivana Vuleta i Milica Gardašević izborile su nastup u finalu, pa će u četvrtak uveče (20.58) ponovo na zaletište u borbu za pobedničko postolje.

Ivana, nekada Španović, je do finala stigla reklo bi se rutinski. Prestupila je u prvom pokušaju, u drugom imala daljinu od 6.53, a u trećem sasvim dovoljnih 6.67 metara. Sa tom daljinom bila je prva u svojoj kvalifikacionoj grupi i stigla do finala.

U drugoj kvalifikacionoj grupi nastupila je naša mlada Milica Gardašević. I skočila je samo jednom. Već u prvom pokušaju "odletela" je do ličnog rekorda od 6.83 i tako ispunila zacrtanu normu za finale.

Pored Ivane i Milice za medalju će se boriti Mihambo (Nemačka), Bek-Romančuk (Ukrajina), Sojers (Velika Britanija), David (Francuska) Fotopulu (Rumunija), Iapiakino (Italija), Sanja (Švedska), Rotaru Kotman (Rumunija), Tomas (Velika Britanija) i Homajer (Nemačka).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike