Delfini nakon Trebinja, oslabljeni otišli na Sardiniju: Sa starim rivalima na prijateljskom turniru

08.08.2022

11:57

0

Selektor zadovoljan kako teku pripreme za Evropsko prvenstvo

Delfini nakon Trebinja, oslabljeni otišli na Sardiniju: Sa starim rivalima na prijateljskom turniru
20220104ivSrbijaHrvatska51 - Copyright MN Press

Vaterpolo reprezentacija Srbije ovo leto je podredila Evropskom prvenstvu koje će se od 29. avgusta do 10. septembra igrati u Splitu.

Dva peta mesta na dva takmičenja nisu se dopala navijačima, dok je selektor Dejan Savić isticao da su potrebne promene u igri. Delfini su nakon priprema u Trebinju, put juče nastavili ka Sardiniji, gde će igrati na pripremnom turniru do srede, zajedno sa nacionalnim timom Hrvatske, Grčke i Italije.

- Imali smo odlične uslove za rad. Odigrali smo i prijateljski susret sa Crnom Gorom, a rezultat 16:16, odnosno 20:19 posle peteraca za Crnu Goru sve govori. Nastavljamo sa radom - rekao je selektor Dejan Savić.

U sastavu nacionalnog sastava došlo je i do nekih promena, pa tako put ostrva nisu krenuli mladi golman Vladimir Mišović, Stefan Branković i Vuk Milojević, kao i Nikola Jakšić i Đorđe Lazić, koji se oporavljaju od povrede. 

Za Srbiju će na turniru igrati: Dimitrije Rističević (Panatinaikos) Lazar Dobožanov (Radnički), Sava Ranđelović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Luka Pljevančić (Radnički), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Dušan Mandić (Novi Beograd), Viktor Rašović (Novi Beograd), Nikola Lukić (Radnički), Nemanja Vico (Radnički), Petar Velkić (Ortiđa), Bogdan Gavrilović (Radnički), Strahinja Rašović (Novi Beograd), Ognjen Stojanović (Šabac), Marko Radulović (Radnički) i Vasilije Martinović (Novi Beograd).

Naš tim se sprema za Evropsko prvenstvo, koje se igra u Splitu od 29. avgusta do 10. septembra.

Srbija će u prvoj fazi igrati u grupi D, zajedno sa selekcijama Mađarske, Slovenije i Izraela.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike