Neugodan poraz Srbije: Delfinima baš ne ide, ostali bez borbe za medalju

25.07.2022

13:03

0

Još jedna prosečna partija, na ovo nismo navikli

Neugodan poraz Srbije: Delfinima baš ne ide, ostali bez borbe za medalju
Dejan Savić - Copyright MN Press

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je u četvrtfinalu Svetske lige od ekipe Italije rezultatom 14:7.

U prvoj deonici Srbija je podsetila na sastav koji je pre manje od 24 sata savladao Australiju. Iako je Italija vodila sa 2:0, a potom i 3:1, Srbija je dobrom igrom nagovestila da u ovom susretu neće lako odustatiti, iako naspram sebe ima neugodnog rivala.

Međutim, blagi pad je odbrana Srbije doživela krajem poluvremena, ali je srećom, Subotić sačuvao -2 pred kratku pauzu. 

Ali, onda loš početak treće deonice, laki golovi rivala, i loša odbrana napada, zabrinuli su navijače Srbije. Ubrzo je usledio i pad u odbrani, pa su Azuri vodili sa laganih 10:6. U nastavku je ta prednost rasla, a seriju Azura, na kratko je prekinuo Vico, međutim, još jedan ubedljiv poraz, 14:7.

I u ovom susretu, Srbija nije imala rešenje u odbrani sa igračem manje, ali od početka je jasno da ovo takmičenje služi kao pripremno za Evropsko prvenstvo, te nastupamo u vidno izmenjenom sastavu.

Srbija sada čeka poraženog iz duela između Španije i Kanade, sa kojim će igrati za plasman od 5. do 8. mesta.

Uživo:

4. četvrtina

8. minut - Kraj, Italija je slavila sa 14:7

7. minut - Konačno je pogodio i Vico, 13:7

5. minut - Srbija je nadigrana, pitanje je samo sa kojim rezultatom će ovaj meč biti okončan. Italijani se nisu libili da rešetaju, te su stigli do vođstva od 12:6 

1. minut - Italijani prvi kreću sa centra u poslednjoj deonici, te su odmah izborili igrača više, koga je Damonte realizovao, +5

3. četvrtina

8. minut - Zatresao je okvir gola Martinović, a u novom napadu, odbrana Italije je učinila svoje, te sebi otvorila kontru. Srećom, Dobožanov je pročitao akciju, 10:6.

6. minut - Snažan šut Fondelija nakon povratne lopte, 10:6. Opet pad u igri našeg tima...

4. minut - Golčina Vasilija Martinovića. Lukić ga je pronašao na desnom krilu, a mladi šuter se nije libio, iz velike udaljenosti je zatresao mrežu, 8:6. Uzvratio je, gotovo na isti način Damonte, +3.

3. minut - Branila se Srbija odlično u ovom kvartalu, ali na trenutak, malo više prostora je ostalo Rencutiju, i +3

1. minut - Promena na golu Srbije, Dobožanov je u vodi umesto kapitena Rističevića, a Italijani sa peterca uvežavaju razliku, 7:4. Uzvraća Subotić na drugoj strani, -2.

2. četvrtina

8. minut - Konačno peterac za Srbiju. Trajao je ovaj naš napad. Najpre prekršaj, pa isključenje i konačno penal, a Gavril Subotić nije grešio, -2.

6. minut - Budi se odbrana Srbije

5. minut - Kada je već Rističević branio šuteve sa distance, mogu Italijani i da promene napad preko centra i sa stative, 6:3.

4. minut - Kakav pogodak Radulovića! Nije bio idealan napad Srbije, ali se mladi vaterpolista usudio da uputi snažan šut sa distance, a lopta je od jednu stativu, završila na drugoj, pa u mreži, 5:3.

3. minut - Kontra Italijana i Di Soma ne greši, +3. Blagi pad u odbrani srpskog tima, ali ubrzo i Rističević skida zicer beku Azura

1. minut - Vučinić je prvi stigao do lopte. Slaba organizacija našeg napada, dok je Ferero pronašao način da iznenadi Rističevića, prošao je lop za 4:2

1. četvrtina

8. minut - Lepo Radulović ka Verlkiću pred golom, ali čuvar mreže Italije čita napad. Nije prošao ni šut na drugoj strani, ostaje 3:1 za Azure

7. minut - Sa velike udaljenosti šutirao je Subotić, kako bi razbio zonu Italijana, ali se isprečila stativa. Srežom, lopta je ponovo završila u našem posedu, pa je Vučinić smanjio zaostatak, -1.

6. minut - Jednom smo se odbranili, ali u narednom minutu nije bilo spasa nakon šuta Alesianija, 3:1.

5. minut - Dva igrača manje za Srbiju, težak posao, ali odlična odbrana ekipe Dejana Savića!

4. minut - Lep okret Velkića pored dva igrača Italije. Sjajno ga je pronašao u gužvi Stojanović, 2:1. Rističević odličan na golu

3. minut - Treći neiskorišćeni napad delfina, ali evo igrača više i za Srbiju. Međutim, proigravanje na stativi za Pljevančića nije prošlo. Italija kreće u kontru, Mancijali za 2:0.

2. minut - Tek je krenulo, a već peterac za Italijane. Rističević čita stranu, ali je Kanela bio srećniji, 1:0. 

1. minut - Prvi napad za Azure. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike