Delfini konačno pobedili! Srbija "dvostruko naplatila" dva poraza, sada je čeka četvrtfinale!

24.07.2022

15:09

0

Autor: D. N.

Pre toga su poraženi od Crne Gore i Španije, sledi duel sa Italijom ili SAD

Delfini konačno pobedili! Srbija "dvostruko naplatila" dva poraza, sada je čeka četvrtfinale!
Marko Radulović - Copyright MN Press

Vaterpolo reprezentacija Srbije konačno je pobedila na završnom turniru Svetske lige u Strazburu. Naš nacionalni tim je u meču trećeg kola savladao Australiju sa ubedljivih 14:7, posle poraza od Crne Gore i Španije.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Gavril Subotić koji je postigao četiri gola, a tri je postigao Marko Radulović. U timu Australije, najefikasniji je bio Blejk Edvards sa tri pogotka.

Pošto su svi učesnici, bez obzira na plasman u grupi obezbedili plasman u četvrtfinale, "Delfini" selektora Dejana Savića će u prvoj fazi nokaut runde igrati sa Italijom ili Sjedinjenim Američkim Državama. Taj duel će biti na programu sutra. Ostaje da se vidi u kojem terminu.

Poveli su Australijanci, ali je Marko Radulović održavao podmlađenu selekciju Srbije u životu, za izjednačenje na 1:1, odnosno 2:2. Ponovo su "Oziji" poveli, ali je Đorđe Vučinić izjednačio se peterca. Zatim je pogodio Nikola Lukić, za 4:3, što je bio i rezultat prve deonice.

U narednoj četvrtini, odmah su izjednačili naši rivali na 4:4, ali su onda Delfini dali tri vezana gola, Vuk Milojević, Gavril Subotić i Ognjen Stojanović, za 7:4.

Posle poluvremena, ponovo su Australijanci bili efikasni, ali je onda Subotić sa pet metara povećao na 8:5. Na 9:6, ponovo se na isti način u strelce upisao Subotić. Krajem deonice, smanjili su Australijanci na 9:7.

Zatim je Stojanović sa krila realizovao igrača više, za 10:7. Onda je Radulović pogodio iz peterca, za novu prednost od 11:7, pa je tako put ka prvoj pobedi na turniru u Francuskoj bio trasiran.

Onda je usledila i šrauba, Petra Velkića za, velikih "plus 5", odnosno 12:7. Na tri minuta do kraja, Nemanja Vico je pogodio za 13:7. Kasnije se još jednom u strelce upisao Subotić, za kraj duela.

Nešto ranije, pomenuta Italija je pobedila Sjedinjene Američke Države sa 13:9.

U nastavku dana igraće se još dva duela, Crna Gora - Španija i Kanada - Francuska. Posle ovih mečeva će se i znati konačan raspored u grupama, samim tim i parovi četvrtfinala.

Španija je prva na tabeli sa šest bodova, a Australija, Crna Gora i Srbija imaju po tri. U drugoj grupi, prva je selekcija SAD sa 7 bodova, a Italija je druga sa šest. Francuska ima dva boda, a Kanada je poslednja bez poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike