Republika Srpska našla svoje mesto na džudo mapi Evrope! Srbija uzela šest medalja!

27.06.2022

11:35

0

Autor: 24sedam

Spetakularne borbe sportista iz 24 države sa dva kontinenta

Republika Srpska našla svoje mesto na džudo mapi Evrope! Srbija uzela šest medalja!
FOTO: EJU-DINO ŠEČIĆ

Republika Srpska našla je svoje mesto na džudo mapi Evrope!

Spektakularne borbe viđene su za vikend u Laktašima (Banjaluka) na juniorskom Evropa kupu 2022 na kojem su učestvovale 24 zemlje sa oko 230 takmičara sa dva kontinenta.

Džudo savez Republike Srpske prvi put je dobio priliku da bude domaćin takmičenja ovog nivoa, a organizacija u sportskoj dvorani u Laktašima izgledala je kao da je za Ognjena Pavlovića i njegove saradnike stvar rutine. Strane delegacije složile su se u oceni da je juniorski Evropa kup bio u rangu Evropskog prvenstva za seniore i izrazile nadu da će se u budućnosti tradicionalno okupljati u Laktašima.

Privilegija, velika čast, obaveza, ali i podstrek za Pavlovića i njegov tim da u budućnosti budu još bolji domaćini Evropi, ali i celom svetu. Narodski rečeno: “Dete se rodilo, valja ga ljuljati”.

FOTO: TOMISLAV ROGIĆ
 

- Srce mi je puno posle ovog Evropa kupa - u dahu je izjavio Pavlović nakon što su ugašena svetla reflektora u hali u Laktašima.

Rano je za sumiranje utisaka, ali...

- Pretežak posao, ali istovremeno i preveliki pozitivni adrenalin koji je nosio sve moje saborce i mene sa njima da napravimo nešto ovako. Uspeli smo, Republika Srpska je na džudo mapi Evrope. Na nama je sada da budemo što bolji domaćini u godinama koje slede, da opravdamo očekivanja i domognemo se prvenstva za seniore. To će, verujem, dovesti još više dece na tatamije, a samim tim ćemo imati veće šanse i za medalje na najvećim takmičenjima - zaključio je Pavlović.

Jedinu medalju, srebrnu, za Bosnu i Hercegovinu u Laktašima osvojila je Sara Marić u kategoriji +78 kilograma, Srbiji je pripalo šest odličja (dva srebra i četiri bronze), a najuspešnija zemlja na Evropa kupu u Republici Srpskoj bila je Francuska, čiji takmičari svojim kućama nose 22 medalje (10 zlata, tri srebra i devet bronzi).

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi