Republika Srpska domaćin Evropa Kupa! Počelo veliko džudo takmičenje u Laktašima!

25.06.2022

11:24

0

Na borilišta izlazi 230 takmičara iz 24 države, sva finala na TV Arena fight

Republika Srpska domaćin Evropa Kupa! Počelo veliko džudo takmičenje u Laktašima!
Džudo - Copyright Promo/Tomislav Rogić

Evropski juniorski kup u džudou u Laktašima (Banjaluka) svečano je otvoren.

Oči cele Evrope bar što se tiče ovog sporta uprte su u dešavanja u Republici Srpskoj, a kako i ne bi kada su u ovom entitetu Bosne i Hercegovine okupljeni najbolji mladi borci sa Starog kontinenta. Takmičari dolaze iz 24 zemlje - njih ukupno 230!

Svečano je bilo i na samom otvaranju, a Ognjen Pavlović, predsednik Džudo saveza Republike Srpske, alfa i omega organizacije spektakla u Laktašima, nije krio zadovoljstvo, ali ni ambicije.

Promo/Tomislav Rogić
 

- Moram da vam otkrijem da čestitke za organizaciju već pristižu sa svih strana, iz celog džudo sveta. Mogu slobodno da kažem da je ovo što smo mi organizovali u Laktašima na nivou seniorskog evropskog prvenstva i, što bih krio, to će nam i biti cilj u narednom periodu. Pre svega da kupovi za mlađe kategorije budu tradicija u Republici Srpskoj, a onda da dignemo lestvicu i organizujemo šampionate i za seniore - rekao je Pavlović, koji nije propustio priliku da se zahvali na pomoći u organizaciji domaćinu, gradonačelniku Laktaša Miroslavu Bojiću, kolegi Branislavu Crnogorcu, predsedniku Džudo saveza BiH, Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske i posebno Miloradu Dodiku, srpskom članu Predsedništva BiH.

Promo/Tomislav Rogić
 

Mario Đuran, pomoćnik ministra za sport, takođe je prisustvovao svečanom otvaranju Evropa kupa u Laktašima i bio fasciniran viđenim.

- Dobro došli u Republiku Srpsku! Zajedno sa našim džudo savezom odradili smo ogroman posao i zato ovo sve izgleda fenomenalno. Nadam se da će ovakvi događaji u budućnosti postati tradicija za Laktaše, Banjaluku i Republiku Srpsku - izjavio je Đuran i poželeo sreću svim takmičarima, koji su odmah potom izašli na tatamije.

Svi finalni mečevi oba dana vikenda od 16 sati biće prenošeni direktno na TV Arena Fight.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike