Spektakl u najavi! Najbolji mladi džudisti za vikend u Laktašima!

24.06.2022

12:27

0

Autor: 24sedam

Učestvovaće 230 juniora iz 24 zemlje

Spektakl u najavi! Najbolji mladi džudisti za vikend u Laktašima!
Džudo IJF - Copyright Promo/IJF

Ljubitelji džudoa za vikend će uživati u sportskoj dvorani u Laktašima. U Republici Srpskoj će se okupiti 230 juniora iz 24 zemlje (sportisti dolaze sa dva kontinenta) na Evropskom juniorskom kupu, koji će prvi put biti održan u ovom entitetu u Bosni i Hercegovini i ujedno će biti jedan od deset bodovnih turnira za Svetsku juniorsku rang-listu.

- Preponosan sam, obavili smo veliki posao da bismo prvi put u Laktašima, Banjaluci, uopšte u Republici Srpskoj imali džudo takmičenje ovog nivoa. Ovo takmičenje je u zvaničnom kalendaru evropske i svetske džudo federacije.

Pozivam sve ljubitelje sporta da 25. i 26. jun provedu u sportskoj dvorani u Laktašima. Neko od ove dece koje ćemo imati prilike da gledamo uživo u budućnosti će biti, siguran sam, osvajač evropskih i svetskih šampionata ili olimpijskih igara.

Naravno, ovaj spektakl ne bismo bili u prilici da organizujemo da nismo imali veliku podršku od srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske i naših domaćina iz grada Laktaši, kojima za to dugujemo veliku zahvalnost.

Posebno hvala gospodinu Branislavu Crnogorcu, koji je lobirao i koji je zaslužan što smo baš mi dobili organizaciju - izjavio je Ognjen Pavlović, predsednik Džudo saveza Republike Srpske, koji je tehnički organizator turnira. Organizacija Evropskog kupa značajan je događaj za džudo sport u celom regionu.

Promo/Tomislav Rogić
 

- U Banjaluci i Laktašima nas čeka praznik našeg sporta. Džudo nije samo najtrofejniji olimpijski sport kod nas nego je i Džudo savez jedna od federacija koja je poznata po odličnim organizacijama. Sve je spremno i bićemo ponosni organizatori - istakao je Crnogorac.

Mario Đuran, pomoćnik ministra za sport u Ministarstvu porodice,omladine i sporta Republike Srpske, ističe da je ovo događaj koji na najbolji način promoviše Republiku Srpsku.

- Nadam se da ćemo biti odlični domaćini, a Ministarstvo sporta će, kao i do sada, podržavati džudo sport na više nivoa.

Domaćin, gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić spreman je za spektakl.

- Moram da kažem da sam zadovoljan što su Laktaši centar sveta kada je u pitanju džudo sport ovog vikenda. Trudićemo se da, kao grad domaćin i Republika Srpska, osvetlamo obraz.

Svečano otvaranje je u subotu u 9.30, a odmah potom će uslediti borbe. Uvodni program na rasporedu je oba dana od 10, a finalne borbe od 16 časova.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike