Prvaka države napao brat rivala na zagrevanju! Skandalu kumovao i prvi čovek francuske atletike

27.06.2022

09:25

0

Autor: 24sedam

Vilfrid Hapio sa zatvorenim okom pobedio na 400 metara sa preponama

Prvaka države napao brat rivala na zagrevanju! Skandalu kumovao i prvi čovek francuske atletike
profimedia-0558298982 - Copyright Profimedia

Veliki skandal trese francusku atletiku, a u sve je umešan predsednik Atletske federacije Francuske Andre Žiro!

Incident na zagrevanju tokom državnog prvenstva, kada je napadač utrčao na stadion i napao atletičara Vilfrida Hapija, poprimio je razmere pravog skandala.

Hapio se pripremao za trku na 400 metara sa preponama kada je napadnut. Napadač je uhapšen brzom reakcijom policije, a atletičar je završio sa zatvorenim i zavijenim levim okom.

Istrčao je lični rekord (48.57), postao prvak Francuske i izborio mesto na Svetskom prvenstvu u SAD. Kada mu je tokom davanja izjava potekla krv iz nosa, novinari su ga pitali šta se desilo, a on je kratko odgovorio da je sve u rukama policije.

Ali progovorio je njegov trener, čovek koji je prisustvovao napadu, pa čak i donekle zaštitio sportistu.

- Došlo je do incidenta, neko je skočio na Vilfrida i obori ga. Pitao ga je da li je to on i bacio se na njega. Zaustavio sam ga, Vilfrid je dobro, a ja sam ostao bez teksta. To je čisto nasilje. Skandal - rekao je Olivije Valejs.

 

 

Klupko je počelo da se odmotava i izgleda da je napadač brat Viflridovog rivala! Već dovoljno za veliki skandal! A onda se umešao i predsednik Atletske federacije Francuske Andre Žiro i dodatno pogoršao već ozbiljnu situaciju!

- Znate i sami da živimo u određenom društvu. Pa svakog vikenda na fudbalskim terenima ima napada gorih od ovoga - rekao je Žiro i zaprepastio francusku javnost.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike