Sjajni rezultati srpskih sportista na Mediteranskim igrama: Nemeš u finalu!

26.06.2022

21:51

0

Autor: 24sedam

Vaterpolisti lideri u grupi, Marija Sudimac i Sara Lončar u polufinalu turnira u badmintonu

Sjajni rezultati srpskih sportista na Mediteranskim igrama: Nemeš u finalu!
thumbnail_IMG_1384 - Copyright Promo/OKS

Drugog dana takmičenja na Mediteranskim igrama u Oranu, naši sportisti su ostvarili sjajne rezultate.

Prve su na borilišta izašle takmičarske u badmintonu. Ženski dubl u sastavu Marija Sudimac i Sara Lončar plasirao se u polufinale, pošto su u nedelju savladale Grčku (2:0) i Egipat (2:0). U meču za finale u ponedeljak ih očekuje duel sa Turskom.

Promo/OKS
 

Naša muška vaterpolo reprezentacija nastavila je niz pobeda. Oni su u drugom kolu takmičenja u grupi B pobedili Francusku rezultatom 18:7 i kao lideri očekuju ekipu Crne Gore u trećem kolu.

Viktor Nemeš napravio je sjajan nastup danas i izborio plasman u finale. On je u grčko-rimskom stilu u težinskoj kategoriji do 77kg u prvom kolu pobedio Egipćanina Abuoelatu rezultatom 9:0, da bi u sledećem kolu sigurno pobedio i takmičara Kupija iz Albanije rezultatom 10:1. U polufinalu se Viktor sastao sa Grkom Prevolarakisom i njega je sigurno pobedio i obezbedio plasman u finale, koje je zakazano za ponedeljak.

- Sutra će biti teško jer rvem protiv domaćeg takmičara. Sad imam malo vremena da se spremim za sutra! I idemo na zlato – rekao je Nemeš.

Drugi takmičar u rvanju, Žarko Dickov je u prvom kolu izgubio od italijanskog takmičara Mingucija rezultatom 3:6, međutim njegov rival uspeo je da se plasira u finale i na taj način je “povukao” našeg takmičara u borbu za bronzanu medalju. Dickov će se sutra boriti za bronzu protiv Nureldina Hasana iz Egipta.

Muška stonoteniska ekipa (Dimitrije Levajac, Marko Jevtović i Aleksa Gacev) je posle puna tri sata rovovske borbe pobedila prvog nosioca turnira, ekipu Španije rezultatom 3:2. Nakon toga, naši najbolji stonoteniseri igrali su meč drugog kola protiv ekipe Tunisa koju su 3:0 i tako se plasirali u četvrtfinale koje igraju u ponedeljak pre podne.

Promo/OKS
 

Danas je nastupao i naš bokser u kategoriji do 75kg. Almir Memić sigurno je pobedio takmičara iz Libana Ali Hašima i tako se plasirao u četvrtfinale u kojem ga čeka takmičar iz Sirije Ahmad Gusun 29. juna.

U karateu prvi je nastupao Stefan Joksić u težinskoj kategoriji do 67kg. On je veoma sigurno dobio prvi meč protiv domaćeg takmičara iz Alžira, ali se tom prilikom povredio. Upravo ta povreda onemogućila ga je da pruži svoj maksimum protiv protivnika Tsangare sa Kipra od kojeg je izgubio u četvrtfinalu rezultatom 1:6.

Tamara Živković dobro je započela nastup. U prvom meču pobedila je Simonu Zaborsku iz Makedonije. U sledećem duelu izgubila je od Tunižanke Mahjoub, ali je imala priliku da kroz repesaž dođe do mogućnosti da se borbi za medalju. Ipak, u repesažu je takmičarka iz Bosne i Hercegovine Šipović Neira bila bolja.

Stonoteniserke su u prvom meču poražene od Italije 3:2, odbojkaši su ubedljivo izgubili od Tunisa (3:0), ali već u ponedeljak će protiv Hrvatske imati priliku za popravni.

Promo/OKS
 

U kategoriji do 75kg, karatista Đorđe Salapura već u prvom meču imao je izuzetno teškog protivnika, prvaka Evrope Ermana Eltemura iz Turske od koga je izgubio.

Srpski predstavnik u boćanju Dejan Živković odlično je započeo svoj nastup. On je posle današnjeg programa takmičenje završio na prvom mestu i sa najboljim rezultatom očekuje sutrašnji nastavak, dok je Milica Popović završila na 7. Mestu pred sutrašnji nastavak.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike