Derbi na Banjici otvara plej-of, Šabac napada Novi Beograd: Svi smo se uželeli vaterpola, Radnički je izvukao pouke iz prethodnih duela

04.05.2022

11:24

0

Bliži nam se odluka šampiona

Derbi na Banjici otvara plej-of, Šabac napada Novi Beograd: Svi smo se uželeli vaterpola, Radnički je izvukao pouke iz prethodnih duela
viber_image_2021-12-28_20-21-34-578 - Copyright 24sedam/Danilo Krša

Nakon četvrtfinala i izvesne pauze, danas su na programu prvi mečevi polufinala plej-ofa vaterpolo domaćeg šampionata. Seriju će na Banjici otvoriti Partizan i aktuelni šampion, kragujevački Radnički. Novi Beograd pak od 21.15 čeka ekipu Šapca.

Taj susret će se igrati od 19 sati, a polufinalna serija startuje u Beogradu, jer su crno-eli boljim međusobnim skorom izborili domaći teren.

Ligaški deo sezone, ove dve ekipe su završile na deobi drugog mesta. Crno-beli su u prvom međusobnom duelu slavili sa 13:11, dok su Kragujevčani u drugom slavili sa 13:12.

Takođe, igrali su i u Regionalnoj ligi, a Partizan je bio bolji u Kragujevcu sa 12:10.

- Izvukli smo pouke iz prethodnih duela. Pre svega pristup nije bio dobar i mora da se promeni. Ne bih se toliko vraćao na te utakmice, jer je polufinale plej-ofa potpuno drugačija priča koja sa sobom nosi određenu težinu i mislim da smo kadri da se izdignemo i plasiramo u finale - rekao je Filip Janković.

Kapiten Radničkog nije krio želju ekipe da nastavi borbu za odbranu titule.

- Dobro smo se spremali za Partizan i maksimalno smo motivisani, a mislim da ni kod njih motiva neće manjkati na ispunjenoj Banjici. Prva utakmica je u suštini najbitnija i može mnogo toga da odluči, ali sa druge strane ništa ne garantuje. Potrebno je da dobijemo dve utakmice i sigurno je da će biti jako teško. Međutim, dosta toga smo prošli zajedno tokom ove i prethodne sezone i uveren sam da smo spremni na sve izazove - dodao je Janković.

Šabac je u četvrtfinalu eliminisao Crvenu zvezdu. Po mnogima iznenađenje, ali ne treba zaboraviti da šapčani dugi niz godina igraju zajedno, te da su 2019. godine slavili duplu krunu.

Međutim, sada sledi znatno teži rival, domaći drim-tim, ekipa Novog Beograda, koji je pak oslabljen zbog povreda Angelosa Vlahopulosa i Đorđa Vučinića.

U prethodnim susretima ovih ekipa, Novobeograđani su slavili u sva tri meča, a problem za domaćina je i što tokom reprezentativne pauze, Igor Milanović nije mogao da računa na veliki broj igrača.

- Ulazimo u finiš sezone i praktično sve će se rešavati u narednih mesec dana. Malo smo se svi uželeli ovih domaćih utakmica. Veliki broj naših igrača bio je prethodnih dana odsutan zbog obaveza u reprezentaciji. Želim da im čestitam na osvojenom prvom mestu na turniru u Podgoricu i plasman na završnicu Svetske lige. Sve tri utakmice su odigrali na sjajnom nivou. Sada je potrebno da se svi fokusiramo na završnicu sezone, a očekujem da ćemo polufinalnu seriju rešiti u dve utakmice. Za to će biti potreban dobar pristup svih igrača, ali ne sumnjam da ćemo imati ozbilnljnost i uveren sam da ćemo iz utakmice u utakmicu podizati nivo forme - kazao je pomoćni trener Novog Beograda Đorđe Filipović.

Polufinalna serija igra se na dve dobijene utakmice, a revanš utakmice su zakazane za 7. maj.

Paralelno se igra i doigravnje za plasman od petog do osmog mesta gde se sastaju Proleter i Crvena zvezda, odnosno Valis i Vojvodina.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike