Ferstapen ispisao istoriju Formule 1, Ferari mu gledao u leđa na prvoj trci u Majamiju

08.05.2022

21:59

0

Autor: 24sedam

Aktuelni svetski prvak odradio odličan posao na petoj trci u šampionatu

Ferstapen ispisao istoriju Formule 1, Ferari mu gledao u leđa na prvoj trci u Majamiju
profimedia-0689660380 - Copyright profimedia

Nova stranica Formule 1 ispisana je ove nedelje, 8. maja 2022. godine. Prvi put u istoriji vožena je trka za Veliku nagradu Majamija!

A čast da trijumfom obeleži ovaj značajan datum za najbrži cirkus na svetu pripala je aktuelnom svetskom šampionu, od pre neki dan i dobitniku Laureus nagrade za sportistu godine, Holanđaninu Maksu Ferstapenu.

Vozač Red Bula je slavio ispred dvojca iz Ferarija Šarla Leklera i Karlosa Sainca juniora. Pobeda odličnog Holanđanina stigla je, kada se sagleda cela trka, zahvaljujući dva odlična poteza.

Najpre je na samom startu obišao Sainsa, a onda pokazao da ima strpljenja da čeka napad na Leklera. Ispostavilo se da nije mora mnogo da čeka, već u devetom krugu je dobio šansu i iskoristio je.

 

 

Nakon toga je napravio prednost koja je smanjena u 41. krugu kada je, zbog incidenta Landa Norisa i Pjera Gaslija, na stazu izašlo sigurnosno vozilo.

Trkanje je nastavljeno na 11 krugova pre kraja, Lekler je "disao za vrat" Ferstapenu, ali nijednom nije mogao ni da ga napadne.

Posle pet trka u šampionatu vodi Lekler sa 104 boda, Ferstapen je sakupio 84, a na trećoj poziciji je njegov klupski kolega Serhio Perez sa 66 bodova.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike