Šampion šampionski! Ferstapen najbolji u Imoli, dupla pobeda Red Bula, Ferarijev dan za zaborav

24.04.2022

14:40

0

Autor: 24sedam

Holanđanin je bio i na pol poziciji

Šampion šampionski! Ferstapen najbolji u Imoli, dupla pobeda Red Bula, Ferarijev dan za zaborav
Tan2022-4-24_15562583_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Maks Ferstapen je pobednik trke za Veliku nagradu Emilija-Romanje u šampionatu Formule 1. Vozač Red Bula i branilac titule samo je potvrdio pol poziciju na stazi u Imoli. Ovo je Holanđaninu druga pobeda u sezoni, pošto je slavio i u Saudijskoj Arabiji.

Iza Ferstapena je bio timski kolega Serhio Perez, a treći pilot Meklarena, Lando Noris. I dok "bikovi" mogu da se raduju, danas smo videli neuspeh Ferarija. Šarl Lekler koji je ove sezone upisao dva trijumfa, bio je šesti, dok je Karlos Sainc ispao već na početku.

Inale, Lekler koji je bio na startu drugi je zauzeo šesto mesto posle greške u finišu kada se nalazio na trećem mestu. Loš dan su imali i piloti Mercedesa. Džordž Rasel je bio četvrti, a Luis Hamilton tek 13.

I da rezimiramo.

Kao četvrti kroz cilj je prošao vozač Mercedesa Džordž Rasel, peto mesto osvojio je Valteri Botas u Alfa Romeu, a iza Leklera plasirali su se vozač Alfa Taurija Juki Cunoda, četvorostruki svetski šampion Sebastijan Fetel i Kevin Magnusen iz Hasa, a osvajače bodova kompletirao je vozač Aston Martina Lens Strol.

Lekler je zadržao vodeću poziciju u generalnom plasmanu vozača, sa 86 bodova, Ferstapen je drugi sa 59, a prati ih Perez koji ima 54.

Sledeća trka na programu je 8. maja u Majamiju, u Sjedinjenim Američkim Državama.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike