Najveći svih vremena se divi Srbinu: Moram da budem kao Novak!

03.05.2022

10:47

0

Autor: 24sedam

Legenda svetskog snukera Roni O Saliven po sedmi put osvojio svetsko prvenstvo

Najveći svih vremena se divi Srbinu: Moram da budem kao Novak!
Roni O Saliven - Copyright Profimedia

Možete da ga volite, možete i da ga mrzite, može i da vam bude svejedno, ali kada neko kaže Roni O'Saliven svi znaju o kome se radi.

Čuveni Englez je u ponedeljka uveče i definitivno ispisao istoriju snukera pobedom na Svetskom prvenstvu u Šefildu. To je za Ronija sedma takva titula, izjednačio se sa legendarnim Stivenom Hendrijem, ali je daleko ispred svih po ukupnom broju najvećih trofeja.

Čak 21 put je O'Saliven podizao pehar na tri najveća turnira na svetu (po sedam na svakom), a to je nešto čemu niko nikada nije prišao ni blizu. I neće u dogledno vreme.

Raketa Roni, kako ga zovu u svetu snukera, prvu titulu svetskog prvaka osvojio je 2001. godine (!), a zatim je trijumfovao 2004, 2008, 2012. i 2013. Naredne godine izgubio je od Marka Selbija jedino finale SP u životu i onda ga nije bilo sve do 2020.

Tada se vratio, stigao do šeste titule i otkrio gde je pronašao motiv za vrhunske rezultate i ko mu je bio inspiracija i uzor.

Zamislite sad, najveći ste na svetu. Imate sedam titula šampiona planete, još 14 trofeja sa najvećih turnira, a divite se nekome!

MN Press
 

I to ne bilo kome. Roni O'Saliven kopira stil igre Novaka Đokovića jer, kako je baš pred finale SP pre dve godine rekao, za titulu moraš da igraš kao Srbin:

- Moram da budem poput Novaka Đokovića. Znate, on sve radi dobro i neće vam dopustiti nijednu šansu. Nije toliko vatren, nema toliko briljantne poteze poput Federera ili Nadala, ali je u svakom meču tu od početka do kraja i kvalitetom ne pada u toku meča. Takav moram da budem!

Zanimljiva paralela između dva velika šampiona može se povući i u tom broju najvećih titula. Roni ih od ponedeljka uveče ima 21, a Novak 20, s tim što verujemo da bi veoma brzo mogao da se ponovo izjednači sa O'Saliven

A deluje kao da će i jedan i drugi nastaviti tu svoju "trku" i osvajati te najveće trofeje i u budućnosti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike