Po čemu je O'Saliven sebe uporedio sa Novakom Đokovićem

18.11.2020

17:01

0

Autor: Milan Nastić

Legendra snukera pričao otvoreno o svemu

Po čemu je O'Saliven sebe uporedio sa Novakom Đokovićem
Copyright Tanjug(AP/ Photo/Frank Augstein)

Najbolji igrač snukera svih vremena Roni O’ Saliven pričao je o mnogim stvarima vezani za njega, ali i o Novaku Đokoviću i ostalim stvarima koja javnost nije znala o njemu.

On se tokom karijere duge 28 godina suočavao se sa mnogom izazovima, ali je i pored toga postao legenda ovog sporta.

Nema mira za Novaka pred AO, australijska Vlada novom odlukom još više ugrozila održavanje prvog grend slema u sezoni

Ipak, u narednom periodu imaće veliku konkrenciju u Stivenu Hendriju, sedmostrukom prvaku, koji se posle osam godina vraća snukeru.

– Mislim da bi bilo sjajno za ceo snuker svet da vidi kako Stiven igra. On je legenda našeg sporta. Pomalo kao Džek Niklaus, Muhamed Ali, jedan od najvećih. Zašto se vraća? Ne znam zašto baš posle osam godina i bio bih veoma, veoma iznenađen da se potpuno vrati. Ako Stiven želi da osvaja turnire, mislim da će mu trebati godinu dana da ponovo stane na noge. Igrači će biti spremni za mečeve protiv njega i želeće da dobro prođu. Ne želite da vidite legende ovog sporta kako gube od igrača kojima bi, da su u najboljim godinama, verovatno dali veliku početnu prednost. Ne želite situaciju koju je imao Muhamed Ali kada se borio protiv Larija Holmsa. Nadajmo se da tako neće završiti sa Stivenom. Džin Higins, Mark Vilijams, ja – svi smo isti. Definitivno nismo ni blizu igrača koji smo bili kad smo imali 30. Ali mi pripadamo toj zlatnoj eri, slično Federeru, Đokoviću i Nadalu – poručio je O’ Saliven za Jurosport.

Englez tvrdi: Đoković je doneo neočekivanu odluku

On je priznao da mu snuker više nije prioritet, i da ima mnoga druga interesovanja prema nekim stvarima koje nisu vezane za sport.

– Trenutno radim različite stvari i one imaju prioritet nad snukerom. Hipotetički, ako bi mi neko sutra rekao da moram da biram između bavljenja snukerom i drugim poslovima i da ne postoji mogućnost da se opredelim za oba, odmah bih odustao od snukera. Ne bih oklevao. Poslednjih pet ili šest godina sam istraživao i izvan snukera i razmišljao šta mogu da uradim. Sada sam više uzbuđen oko tih projekata nego oko snukera – priznao je O’Saliven.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike