Srbija izbegla sve mine u žrebu! Novi Delfini dobili rivale na SP!

12.04.2022

18:20

0

Autor: A. Š.

Izabranici Dejana Savića prvu fazu šampionata igraju u Segedinu

Srbija izbegla sve mine u žrebu! Novi Delfini dobili rivale na SP!
20220104ivSrbijaHrvatska51 - Copyright MN Press

Nova, podmlađena, vaterpolo reprezentacija Srbije dobila je rivale na predstojećem Svetskom prvenstvu u Mađarskoj. Planetarni šampionat igraće se u četiri grada, a podmlađeni "delfini" će se protiv Kazahstana, SAD i Australije takmičiti u Segedinu.

Podsetimo, biće ovo prvo planetarno takmičenje za vaterpoliste Srbije posle povlačenja jedne od najboljih generacija svetskog vaterpola svih vremena. Filipa Filipovića, Andriju Prlainovića, Duška i Gojka Pijetlovića, Milana Aleksića i Stefana Mitrovića zameniće u bazenu "neki novi klinci" željni da dostignu zlatne visine svojih prethodnika.

"Delfini" su večeras imali i malo sreće prilikom žreba u Budimpešti, pošto su iz drugog i trećeg šešira kao velike mine mogli da dobije Hrvatsku i Crnu Goru. Ipak, dueli sa velikim rivalima ostavljeni su za kasnije faze takmičenja, dok ih u uvodnoj čekaju dobro poznati protivnici, pošto su protiv Australije i Kazahstana igrali u prvoj rundi prethodnih Olimpijskih igara.

U A grupi su: Mađarska, Brazil, Crna Gora i Gruzija, igra se u Budimpešti.


U B grupi su Japan, Grčka, Nemačka i Hrvatska, igra se u Debrecinu, a u C grupi su Italija, Kanada, Južna Afrika i Španija, u Šopronu.

Srbija će 21. juna igrati protiv SAD, dva dana kasnije protiv Australije i na kraju kvalifikacija 25. juna protiv Kazahstana.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike