Srpkinja nam maše sa krova Evrope: Ciljala sam finale, a posle je rasla želja da uzmem medalju (FOTO)

25.03.2022

15:30 >> 14:54

0

Autor: 24sedam

Teodora Vukojević počistila konkurenciju na Evropskom prvenstvu u streljaštvu

Srpkinja nam maše sa krova Evrope: Ciljala sam finale, a posle je rasla želja da uzmem medalju (FOTO)
Teodora Vukojevic zlato - Copyright www.serbianshooting.rs

Sjajne vesti stigle su nam iz Norveške već prvog dana Evropskog prvenstva. Tačnije već posle prve discipline.

Srpska reprezentativka Teodora Vukojević osvojila je zlatnu medalju, postala prvakinja Evrope, pa se javila sa "krova" Starog kontinenta.

www.serbianshooting.rs
 

- Moj osnovni cilj u Hamaru je bio plasman u finale. Tokom cele sezone sam postizala kvalifikacione rezultate vredne plasmana u finale. Uspela sam da i u Hamaru održim taj nivo i uđem među osam najboljih - rekla je Teodora za sajt Streljačkog saveza Srbije, pa dodala:

www.serbianshooting.rs
 

Kako je takmičenje odmicalo, i medalja bila sve bliža, rasla mi je motivacija i želja da stignem do odličja. Kada sam najzad stigla i do meča za zlato, medalja je već bila u džepu, dala sam sve od sebe da stignem do prvog mesta. Sjajno sam počela, posle je došlo do malog zamora, jer po novim pravilima finale jako dugo traje. Ali, na svu sreću kriza je kratko potrajala i uspela sam da savladam dosadašnju šampionku Evrope.

www.serbianshooting.rs
 

Mnogo razloga za zadovoljstvo ima i selektor za pušku i šef stručnog štaba Srbije Dragan Donević:

- Svi smo izuzetno ponosni na Teodoru, koja nastavlja stazama svojih uspešnih prethodnica u reprezentaciji. Imamo svetlu budućnost. Kada je o samom takmičenju reč, držala je visok nivo od početka kvalifikacija do kraja finala. U kvalifikacijama je postigla željeni rezultat. Imala je malu krizu, koju je odlično prebrodila uz pomoć trenera Stevana Pletikosića. Potom, u finalu je, iako najneiskusnija odlično gađala, sve je išlo kako smo želeli. Čak i kad je bilo padova, nije pravila velike greške i brzo se vraćala u pravi ritam.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike