Slavi, Srbijo! Teodora je prvak Evrope: Fenomenalan rezultat naše reprezentativke u Norveškoj

25.03.2022

14:16

0

Autor: 24sedam

Prva čestitka stigla od ministra omladine i sporta, Bože pravde grmelo u Norveškoj

Slavi, Srbijo! Teodora je prvak Evrope: Fenomenalan rezultat naše reprezentativke u Norveškoj
teodora vukojevic - Copyright Printscreen/YouTube

Odvažili smo se da dan pred početak Evropskog prvenstva u streljaštvu najavimo medalje iako smo znali da je konkurencija paklena.

Da naša odluka nije bila bez osnova odmah je potvrđeno. I to na kakav način.

Teodora Vukojević je prvak Evrope u disciplini 10 metara vazdušnom puškom.

Srpska reprezentativka, članica kragujevačkog kluba "Čika Mata", je dominirala u meču za zlato. Posle deset hitaca imala je deset poena više od Milerove, vodila je 15:5 i još jedan poen joj je nedostajao da osvoji zlato. Međutim, Francuskinja je uspela da se vrati, osvojila šest poena za redom i smanjila na 11:15. Ipak, u 14. seriji, Teodora je bila za nijansu preciznija od rivalke – pogodila je 10,7, a Francuskinja 10,6 krugova, dovoljno da dobije nova dva poena za trijumf 17:11.

Uzbudljivo finale završila je na najbolji način, a prvu čestitiku uputio joj je ministar omladine i sporta u Vladi republike Srbije.

 

- Naša Teodora Vukojević je šampionka Evrope! Hvala ti šampionko, današnjim zlatnim hicem učinila si ponosnom celu Srbiju! Čestitke i tvom stručnom štabu i Streljačkom savezu Srbije - stoji u poruci ministra.

Andrea Arsović takmičenje je završila na 22. mestu, a Sanja Vukašinović na 56. U konkurenciji muškaraca najbolji srpski takmičar bio je Milenko Sebić na 11. mestu, Lazar Kovačević je bio 24, a Milutin Strefanović 26. Zlato je pripalo Izraelcu Segeju Rihteru.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike