I Zvezda zavisi od konačne sudbine ruskih klubova, evo kako i zašto!

25.03.2022

14:35

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli su trenutno na 34. mestu na UEFA rang listi

I Zvezda zavisi od konačne sudbine ruskih klubova, evo kako i zašto!
0MMM5498 - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde napredovali su na UEFA rang listi, do 34. mesta, posle okončanja takmičenja u Ligi Ervope. Nakon dvomeča u osmini finala Lige Evrope sa Rendžersom, već se razmišlja i o narednim sezonama.

Zato je na sajtu crveno-belih objavljen kraći tekst o kombinacijama koje su vezane za srpski klub koji se sa Partizanom bori za šampionsku titulu. One uključuju i priču o ruskim klubovima koji su trenutno suspendovani zbog oružanog sukoba u Ukrajini.

Ukoliko izabranici Dejana Stankovića osvoje i petu šampionsku titulu, izvesno je da bi u kvalifikacijama za Ligu šampiona bili nosioci u svakoj rundi. S obzirom na situaciju sa ruskim klubovima, ako bi Zvezda odbranila titulu i u slučaju njihovog neučestvovanja mogla bi da započne borbu za Ligu šampiona i od trećeg kruga kvalifikacija.

U slučaju da ruskim klubovima bude dozvoljeno da učestvuju u evropskim takmičenjima, ekipa Dejana Stankovića bi kvalifikacije započela od drugog kola.

Takođe se podseća da se 2017. Crvena zvezda plasirala u Ligu Evrope iz prvog kola kvalifikacija, dok je godinu dana isto to učinjeno ali u Ligi šampiona. Trenutno, zauzima rekordno 34. mesto na UEFA listi sa 46.000 bodova.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike