Saradnja Arene sport i Rvačkog saveza Srbije: Zlatne godine investicija u srpski sport!

18.03.2022

13:13

0

Autor: 24sedam

Ugovor o pravima na prenose potpisali su generalni direktor "Arena Channels Group" Nebojša Žugić i predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković

Saradnja Arene sport i Rvačkog saveza Srbije: Zlatne godine investicija u srpski sport!
arena2 - Copyright TV Arena sport

Rvači poslednjih godina uzimaju mnogo medalja na velikim takmičenja, što je izazvalo veliku pažnju javnosti prema tom sportu. Zahvaljujući Areni Sport TV ubuduće će ljubitelji ovog trofejnog sporta gledati takmičenja na kanalima najveće sportske tv kuće u Srbiji.

Ugovor o pravima na prenose potpisali su generalni direktor "Arena Channels Group" Nebojša Žugić i predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković.

Žugić nije krio zadovoljstvo zbog dobijene prilike da učestvuje u popularizaciji rvanja u zemlji.

- Kao što znate, ovo su zlatne godine ako govorimo o investicijama u srpski sport, nikada do sada nije toliko investirano, i vodi se računa o svim, ne samo o najpopularnijim sportovima. To je zasluga, pre svega države i pre svih našeg predsednika Aleksandra Vučića koji je svojim zalaganjem doprineo da imamo ovakvu situaciju u sportu. To rezultira velikim brojem medalja, a posebno se vodi računa o razvoju borilačkih sportova. Borilački sportovi su veoma bitni za zdrav razvoj dece, izgradnju jakog takmičarskog duha, pomaže stasavanje generacija koje dolaze - rekao je Žugić na konferenciji za medije.

Po rečima direktora Arene, "rvanje je naš najtrofejniji sport i zaslužuje punu pažnju".

- Maksimalno ćemo medijski pomoći Rvački savez Srbije i sve naše takmičare. Želimo da kroz medijsku kampanju popularizujemo ovaj sport i mladima skrenemo pažnju da ovaj sport zavređuje pažnju. Mislim da ćemo na taj način i mlade ljude dovesti na treninge, da će sve više i više dece biti u salama, baviti se borilačkim i drugim sportovima.

TV Arena sport
 

 

Cilj "Arena Channels Gruop" je da popularizuje sport i zdrav način života, a Žugić je kazao da će kompanija nastaviti da širi saradnju sa svim sportovima.

- Mi kao kompanija čiji je prevashodni zadatak da se popularizuje sport i zdrav način života, nastavićemo i dalje ovakve oblike saradnje, pomoć i promociju svih sportova. Mislim da rvanje i te kako zaslužuje punu podršku naš kao sportske, medijske kuće.

Beograd će biti domaćin Svetskog prvenstva u rvanju. Žugić je dodao da će organizacija svetskog šampionata u rvanju biti još jedna prilika za naš glavni grad da potvrdi da je "jedan od najboljih domaćina na svetu".

- Za Beograd je to samo još jedna prilika da potvrdi da je možda jedan od najboljih domaćina na svetu kada je u pitanju organizacija sportskih takmičenja. Srbija je generalno kao domaćin uspešna.

Željko Trajković je rekao da oseća čast i zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora.

- Posebno mi je zadovoljstvo što smo u prilici da potpišemo ugovor sa Arenom o medijskom pokroviteljstvu. Vratili smo se u sam vrh svetskog rvanja. Smatramo da smo sa preko 35 medalja kolektivno najuspešniji sport u ovom periodu. Drago nam je da nas Arena prati i promoviše. Rvanje je više puta bilo medijski propraćeno, ali nismo imali dovoljnu popunjenost sale. Vraća se to velikim rezultatima, a kada sve to bude na pravi način prezentovano, nadam se da ćemo više promovisati naš sport.

Svetsko prvenstvo u rvanju održaće se od 8. do 18. septembra u Beogradu.

- Očekujemo učešće preko 1.500 takmičara iz više od 70 zemalja sveta. To je najveći sportski događaj u našoj zemlji ove godine. Očekujem, uz dobre rezultate i promociju, da postignemo i drugi cilj, da popularišemo naš sport i popunimo sale.

Trajković je istakao da se Arena pokazala kao odlična produkcijska kuća i da će biti podignute granice organizovanja Svetskog prvenstva u Beogradu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike