Kako je zabranjeni lek dospeo u organizam ruske klizačice: Slavna Katarina Vit ukazuje na najbliže, društvene mreže se usijale

12.02.2022

10:12

0

Da li će Kamila Valieva na kraju dobiti medalju?

Kako je zabranjeni lek dospeo u organizam ruske klizačice: Slavna Katarina Vit ukazuje na najbliže, društvene mreže se usijale
Tan2022-2-12_84859234_2 - Copyright Tanjug/AP

Saga oko medalje mlade ruske umetničke klizačice na Zimskim Olimpijskim igrama, Kamile Valieve nastavlja se i danas.

Odluka Suda za sportsku arbitražu čeka se i dalje, ali se sada postavlja i pitanje kako je zabranjeni lek za srce dospeo u organizam 15-godišnje Ruskinje.

Razlozi zbog kojih bi ona koristila taj lek nisu poznati, ali post  slavne istočnonemačke klizačice, Katarina Vit, na društvenim mrežama, da bi krivca trebalo tražiti u ljudima koji brinu o njenoj karijeri, izazvao je brojne reakcije.

U međuvremenu, društvenim mrežama proširili su se komentari koji indirektno osuđuju Eteri Tutberidze, trenera 15-godišnje Ruskinje za ovaj skandal.

Tutberidze je trenirala još nekoliko klizačica koje su stigle do velikih uspeha u ovom sportu, uključujući i Juliju Lipnicku i Alinu Zagitovu, ali stroge metode koje nameće, često su izazivale kritike.

Mrežama se širi i haštag "Sram te bilo Tutberidze", nakon što je otkriveno da je nedozvoljena supstanca zapravo lek "Trimetazidin", koji se koristi za lečenje angine pektoris, prenosi "InsadeTheGames".

Sudbina Valieve sada je u rukama Suda za sportsku arbitražu, ankon što je MOK uložio žalbu.

Njoj još uvek nije dodeljena zlatna medalja osvojena u timskoj konkurenciji, nakon što je prva u istoriji izvela potpuni četvorostruki skok.

I dalje se nalazi u pekingu, gde trenira i čeka pojedinačno takmičenje.

 

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike