Peking će pamtiti suze Šifrinove i Vlhove: Amerikanka proživljava noćnu moru, Slovakinja slavi istorijsko zlato

09.02.2022

07:04

0

Sve zanimljivije na Zimskim Olimpijskim igrama

Peking će pamtiti suze Šifrinove i Vlhove: Amerikanka proživljava noćnu moru, Slovakinja slavi istorijsko zlato
Tan2022-2-9_74946396_0 - Copyright Tanjug/AP

Velika šampiona, Mikaela Šifrin u Pekingu, na Zimskim Olimpijskim igrama, umesto krune karijere, doživljava pravu dramu.

Naime, slavna Amerikanka, nakon  što nije završila trku u veleslalomu, sada je izletela sa staze i u trci slaloma i to nakon samo pet kapija.

Razočarana, 25 minuta je provela pored staze, nakon čega se konačno spustila.

 

 

 

 

- Osećam se zaista loše. Dešava se mnogo toga danas što je gore od moje situacije u skijanju, ali osećam se zaista loše - rekla je Šifrin u suzama, pa nastavila:

- Mislim da sam se samo okliznula. Imala sam nameru da idem punim gasom, nije bilo prostora na stazi za klizanje, nimalo. Po mom iskustvu, takvo skijanje donelo mi je najbolja izdanja, a sada sam izletela na petoj kapiji.

To se dogodilo u prvoj seriji, a njen izostanak iskoristila je najviše Vendi Holdener. Švajcarska skijašica je uzela bronzanu medalju, dok je postolje iznad bila mlada Austrijanka Katarina Linsberger.

 

 

 

 

Zlato je ovog puta otišlo u Slovačku, potpuno zasluženo. Peking će pamtiti radost i suze Petre Vlhove, koja je nakon osme pozicije iz prve vožnje, u drugoj briljirala, te je i bila najbrža u vremenu 1:44.98.

Osvajačica prošlogodišnjeg Kristalnog globusa, tako je stigla do prve Olimpisjke medalje i to zlatne!

Naravno, ni loš dan Šifrinove ne umanjuje njenu veličinu, a pak njen izostanak ne umanjuje ni zasluženo zlato Vlhove, kao i medalje Linsberger i Holdener.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike