Pobedio u životnoj borbi, pa uzeo zlato na ZOI: Emotivni i inspirativni Maks Paro - Nikada nije postojala šansa da me rak savlada! (VIDEO)

08.02.2022

05:58

0

Kanađanin nam je doneo priču koja nas je raznežila

Pobedio u životnoj borbi, pa uzeo zlato na ZOI: Emotivni i inspirativni Maks Paro - Nikada nije postojala šansa da me rak savlada! (VIDEO)
Tan2022-2-7_124155526_0 - Copyright Tanjug/AP

Da je život putovanje koje nam nosi neočekivane probleme, velike borbe, ali i pobede, potvrđuje nam još jedna sjajna priča sa Zimskih Olimpijskih igara.

Veliki šampion u snoubordu, Kanađanin, Maks Paro, juče je u Pekingu uzeo zlatnu medalju, na opšte oduševljenje celog sportskog sveta.

Međutim, ono što je malo poznato do sada, 27-godišnji Paro je svoju najveću borbu dobio pre tri godine. Borbu veću od bilo kakve medalje, zlata i takmičenja. Bobru za život.

Kanađaninu je tada rival bio rak, a kako kaže, ta bitka učinila ga je i boljim sportistom.

Na Igrama u Pjongčangu 2018. godine, slavio je srebro. Nekoliko meseci kasnije, njemu je dijagnostifikovan Hodgkinov limfom.

Usledili su hemioterapijski tretmani, zatim se vratio sportu i manje od godinu dana po povratku, usledio je Peking.

- Nikada nije postojala šansa da me rak pobedi. Ali, sigurno je bilo puno trenutaka u kojima sam se bojao jer ne znaš kako će lečenje da funkcioniše. Ne znaš šta ti je život spremio. Bio sam zdrav. Imao sam 24 godine. Bio sam sportista. I dobio sam rak. To dokazuje da se to može dogoditi svakome. Ali raku nikada nisam dao priliku. Svaki dan sam se grčevito borio da ga pobedim - istakao je Paro u emotivnom govoru nakon osvajanja zlata, pa nastavio:

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eurosport (@eurosport)

 

 

- Puno sam psihički jači. Prolazak kroz 12 tretmana hemioterapije tokom šest meseci vas učini takvim. Više ne uzimam ništa zdravo za gotovo. A celo to iskustvo me učinilo i boljim snouborderom. Sada pokušavam da cenim svaki dan - od malih stvari ujutro do moje strasti prema snoubordingu. Pokušavam da se smejem po ceo dan, a s time onda dolaze i rezultati - naveo je Kanađanin.

Na kraju obraćanja, još jednom je pomenuo tešku životnu borbu.

- Pre tačno tri godine ležao sam u bolnici i nisam imao ni energije, ni mišića. Bili su to najteži trenuci u mom životu i ponovno stajati ovde tri godine kasnije na Olimpijskim igrama, baviti se onim što mi je strast, odraditi najbolje takmičenje u karijeri i osvojiti zlato - to je suludo.

Njega u Pekingu očekuje borba u još jednoj disciplini, gde takođe napada zlato.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike