Takmičari Galeba se spremaju za Evropsko, pa uzeli tri medalje: Prvo seniorsko zlato za Teodoru Jović!

08.02.2022

05:23

0

Do medalje su stigle i Aleksandra Radmilović i Tijana Bogdanović

Takmičari Galeba se spremaju za Evropsko, pa uzeli tri medalje: Prvo seniorsko zlato za Teodoru Jović!
TKD Galeb u Emiratima 2 - Copyright Foto: TKD Galeb

Takmičari tekvondo kluba Galeb ovih dana su boravili na pripremama u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, nakon čega je usledilo i takmičenje, pa se rvaćaju sa jednom zlatnom medaljom i dve bronzane.

Na Devetom Fujairah open turniru G2 klase, prvom u ovoj godini, nastupilo je sedam takmičara iz Tekvondo kluba Galeb.

 

Foto: TKD Galeb
 

 

Takođe, ovo takmičenje je poslužilo i kao pripremno za predstojeće Evropsko prvenstvo, koje će održati u maju u Mančesteru. 

Stefan Stojanović i Dušan Božancić su taknmičenje okončali u drugom kolu. Andrea Bokan je osveženje u timu i kao najmlađa u ekipi sjajno je otvorila sezonu.

Nakon dve pobede na turniru, usledio je meč u borbi za medalju, ali nije došlo do borbe, jer joj je rivalka bila saigračica iz Galeba, Tijana Bogdanović.

Nađa Savković je zaustavljena u meču za medalju.

Do prvog zlata u seniorskoj konkurenciji stigla je Teodora Jović.

U prvom kolu je bila slobodna, a onda je nizala pobede, čak četiri i tako osvojila 20 poena za svetsku i olimpijsku rang listu. To će je sa sadašnje 26. pozicije na svetskoj rang listi baciti u prvih 17 na svetu.

Nakon zlata, Teodora je kazala:

Foto: TKD Galeb
 

 

- Mnogo sam srećna zbog moje prve zlatne medalje na G turnirima u seniorima. Mnogo mi znači ova titula i zbog daljih takmičenja koja su pred nama.

Nekako mi je izgledalo da se dajem 100% na trenizima, često moram da skidam i po 4-5 kg zbog moje težinske kategorije i dođem samo do bronzane medalje.

Zlatna medalja mi je potvrda da se rad i odricanje ipak u jednom momentu isplate i potvrde rezultatom. Ovo mi je veliki motiv za dalje.

Aleksandra Radmilović je u kategoriji -57 kg osvojila bronzu, u prvom kolu je pobedila Nemicu, drugom Tunižanku i izgubila od Hrvatice.

- Na prvom turniru u sezoni osvojila sam bronzanu medalju posle tri meča. Zadovoljna sam svojim izdanjem u prva dva meča, mislim da sam mogla mnogo bolje u polufinalu. U svakom slučaju, dobar zalet za nastavak priprema i pohod na naredna takmičenja - navela je Aleksandra.

Bronzanu medalju osvojila je i Tijana Bogdanović. Ona je u prvom kolu bila slobodna, u drugom je pobedila Kazahstanku, 1/4 finale je prošla bez borbe, 1/2 finala je izgubila od Nemice u poslednjoj sekundi.

 

 

- Prvi turnir ove godine je prošao solidno za mene. Podižemo formu i osećam se spremnije, odradili smo odličan trening kamp u Emiratima i verujem da je ova bronza zalet za naredne turnire koji su nam bitni zbog skupljanja bodova - istakla je Tijana.

Posle takmičenja, Dragan Gale Jović je rekao:

- Od ove godine sam rešio da promenim mesto početka priprema makar na 14 dana. Opredelili smo se za Emirate jer smo mogli da povežemo pripreme sa takmičenjem i tako uštedimo na avionskim kartama.

Posle izuzetno dobro odrađenih priprema i rezultati su došli na videlo.

Ohrabruje, naravno, osvajanje zlatne medalje Teodore Jović koja je predvodnik nove generacije.

Bez obzira što nisu ovog puta došli do medalje odlično su se borili i Nađa Savković, Andrea Bokan, Dušan Božanić, Stefan Stojanović.

Tijana je izdominirala u svom prvom meču. Poraz od Nemice je pao u poslednjoj sekundi i moglo je naravno da se završi i drugačije. Veliko mi je bilo zadovoljstvo da Tijanu gledam u njenom izdanju po kome je prepoznatljiva.

Nastavak priprema je u Beogradu, a već za 12 dana nas čekaju novi izazovi na President kupu u Albaniji - zaključio je Jović.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike