Izvukli smo najtežeg protivnika, nadu daje što je revanš u Srbiji! Selektor Đerona nije zadovoljan žrebom!

30.01.2022

06:04

0

Autor: 24sedam

Orlovi će igrati protiv boljeg iz dvomeča Slovenija - Italija

Izvukli smo najtežeg protivnika, nadu daje što je revanš u Srbiji! Selektor Đerona nije zadovoljan žrebom!
Rukometaši Srbije - Copyright MN Press

Rukometaši Srbije zahvaljujući plasmanu na Evropskom prvenstvu, preskočiće prvi krug kvalifikacija u martu, a žrebom održanim u Budimpešti saznali su potencijalne rivale u drugom krugu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Orlovi će se susresti sa pobednikom dvomeča između Italije i Slovenije.

Španski strateg na klupi Srbije, Toni Đerona, veruje da će Orlovi plasirati na Svetsko prvenstvo, koje će se odrđati od 11. do 29. januara 2023. godine.  Ali, nije zadovoljan žrebom.

- Gledajući žreb generalno, mislim da smo izvukli najtežeg protivnika. Znamo da ćemo prvi meč igrati na gostujućem terenu, a drugi u Srbiji i to nam daje nadu da ćemo na domaćem terenu i uz podršku svih ljudi koji su uz nas bez obzira na ishod prvog meča, u kom naravno idemo na pobedu, na domaćem terenu biti jači od protivnika. Ako želimo da budemo na Svetskom prvenstvu sledeće godine, jasno je da moramo da pobedimo u ova dva kvalifikaciona meča i obezbedimo plasman na takmičenje - rekao je Đerona.

Jasno je da su Orlovi dobili najnepoželjnijeg rivala ukoliko Slovenija opravda ulogu favorita.

- Nakon žreba za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo saznali smo da nas u baražu očekuje pobednik iz dvomeča između Italije i Slovenije. Italija je ekipa koja je u razvoju poslednjih godina. U utakmicama koje su igrali u prethodnom periodu imali smo priliku da vidimo da veliki broj igrača iz italijanske reprezentacije igra u francuskoj ligi i to im omogućava da napreduju kao nacionalni tim. To su pokazali u mečevima kvalifikacija koje su igrali sa Rumunijom i sa ostalim ekipama, napredak je primetan. Drugi potencijalni rival je Slovenija. Mislim da njima ne treba posebno predstavljanje. Iako će biti prisutne izvesne promene u timu koje nosi promena trenera, Slovenci imaju odlične igrače koji igraju u najboljim evropskim klubovima -  rekao je selektor Srbije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike