Rukometaši dobili rivala u baražu za SP! Opšti utisak – moglo je i bolje!

29.01.2022

20:18

0

Autor: 24sedam

„Orlovi“ najverovatnije na megdanu sa nekadašnjom braćom

Rukometaši dobili rivala u baražu za SP! Opšti utisak – moglo je i bolje!
Rukometaši Srbije - Copyright MN Press

Muška rukometna reprezentacija Srbije u baražu za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. godine igraće protiv boljeg iz duela Slovenija - Italija.


Rukometaši Srbije zahvaljujući plasmanu na Evropskom prvenstvu, preskočiće prvi krug kvalifikacija u martu, a žrebom održanim danas u Budimpešti saznali su potencijalne rivale u drugom krugu, gde će se sastati sa pobednikom dvomeča između Italije i Slovenije.

Prve utakmice drugog kruga kvalifikacija na programu su 13/14. aprila, odnosno revanš mečevi 16/17. aprila ove godine.

Na Svetskom prvenstvu 2023. godine u Poljskoj i Švedskoj učestvovaće 32 selekcije, a takmičenje će biti na programu od 11. do 29. januara.

Aktuelnom svetskom prvaku Danskoj, kao i domaćinima šampionata Švedskoj i Poljskoj, zajedno sa Španijom, Francuskom i Norveškom, koje su obezbedili učešće na SP plasmanom na ovogodišnjem Evropskom šampionatu, pridružiće se još devet evropskih selekcija nakon martovskih i aprilskih kvalifikacija.

Kvalifikacija za SP: Hrvatska - Ukrajina/Finska, Srbija - Italija/Slovenija, Holandija - Portugal/Švajcarska, Island - Austrija/Estonija, Crna Gora - Grčka/Bosna i Hercegovina, Češka - Severna Makedonija/Rumunija, Mađarska - Izrael/Litvanija, Rusija - Slovačka/Belgija, Nemačka - Farska Ostrva/Belorusija.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike