Uhapšen manijak koji je progonio srpkinju i druge rukometašice! Brza reakcija posle skandala koji je šokirao zemlju

26.01.2022

15:36

0

Autor: 24sedam

Klub će ubuduće voditi računa koga zapošljava i kontrolisaće svlačionicu

Uhapšen manijak koji je progonio srpkinju i druge rukometašice! Brza reakcija posle skandala koji je šokirao zemlju
mecingen - Copyright Profimedia

Prošle nedelje je nemačku sportsku javnost ostavilo u šoku saznanje da su u svlačionici rukometašica ekipe Mecingen pronađene dve kamere, koje su ih tajno snimale.

Istraga je ovim povodom završena i rezultat svega je da se ovim bolesnim činom poslužio član stručnog štaba ekipe, kojem je ekspresno uručen otkaz.

- Policija je vrlo brzo pronašla osumnjičenog koji je, nažalost, član stručnog štaba. Nakon toga, naša ekipa je pobedila jednu ligašku utakmicu, a onda su svi članovi dobili pet dana slobodno kako bi sa porodicama sabrali utiske o svemu što se dogodilo. Nadam se da se vraćamo jači - rekao je direktor ekipe Ferenc Rot.

Ovakav slučaj dogodio se i u septembru, takođe bundesligaškoj ekipi Buholc, i ponovo je skrivene kamere u svlačionici i kupatilu instalirao čovek od punog poverenja koji je radio u dvorani. Rot kaže da je uprava kluba preduzela mere kako bi ovaj gnusni čin napravio što manju štetu.

MN Press
Marija Obradović

- U bliskom smo kontaktu sa policijom i našim advokatom, kao i sa specijalizovanom nemačkom organizacijom koja pruža usluge duhovne podrške seksualnim žrtvama. Ovo nije prvi put u Bundesligi ove godine. Kamere su već pronađene pod tušem jedne ekipe u septembru. U to vreme nije bilo video snimaka jer je to ranije otkriveno. Uvereni smo da ovo nije organizacija koja radi zajedno, već pojedinačni slučaj. Ove nedelje smo održali konferenciju sa klubovima i savezom, a od sada ćemo još više obraćati pažnju na to ko se nalazi u timova i vršićemo preglede svlačionica.

Za Mecingen nastupa i srpska reprezentativka Marija Obradović. Ona je u klubu od 2016. godine.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike