Srpski timovi imali "šaren" učinak! Samo je Radnički i dalje jedini bez poraza

23.01.2022

16:12

0

Autor: 24sedam

Naredni turniri su na programu u februaru

Srpski timovi imali "šaren" učinak! Samo je Radnički i dalje jedini bez poraza
viber_image_2021-12-28_18-54-59-089 - Copyright 24sedam/Danilo Krša

Završen je i drugi ovosezonski turnir Regionalne lige, a srpski vaterpolo imao je pet predstavnika. Igrali su kragujevački Radnički, Crvena zvezda, Partizan, Novi Beograd i Šabac.

Vaterpolisti Novog Beograda pobedili su Solaris iz Šibenika 14:8 u Budvi. Izabranici Vladimira Vujasinovića meč su prelomili u drugoj četvrtini, kada su furiozno odigrali poslednjih pet i po minuta ove deonice, postigavši čak pet golova, dok su drugoj strani bazena u potpunosti su sačuvali svoju mrežu.

Najefikasniji u ekipi Novog Beograda bili su Strahinja i Viktor Rašović, Duško Pijetlović, Angelos Vlahopulos i Radomir Drašović sa po dva postignuta gola, dok se u poraženom timu istakao Antun Goreta sa tri gola. Novi Beograd u regionalnom takmičenju sada ima skor od sedam trijumfa, jednog remija i jednog poraza i drži prvo mesto na tabeli.

Radnički iz Kragujevca savladao je zagrebačku Mladost 15:13, dok je Šabac slavio protiv splitskog Mornara 16:10.

Kragujevčane je do nove pobede predvodio Aleksa Ukropina sa pet golova, a jedan manje dodao je Nemanja Stanojević. Isti je bio i odnos najefikasnijih igrača na drugoj strani, pošto se Dario Rakovac u strelce upisivao pet puta, a Ivan Vrbnjak četiri. Posle devet odigranih utakmica Radnički ima skor od pet pobeda i tri remija i nalazi se blizu plasmana na fajnal-for.

Zvezda je igrala u Beogradu, na bazenu "Milan Gale Muškatirović" i izgubila od Juga sa 17:12. Ekipu iz Dubrovnika predvodio je Aleksandros Papanastasiju sa osam golova, Maro Joković postigao je četiri pogotka, dok je Filip Kržić tri puta zatresao mrežu. Među crveno-belima po dva gola postigli su Stefan Pješivac, Ivan Basara, Miloš Vukičević i Marko Radović.

Partizan je takođe u Beogradu, izgubio od Jadrana iz Splita 16:9, što je bio peti poraz crno-belih u Regionalnoj ligi. Splićane su predvodili Jerko Marinić Kragić i Luka Bukić sa po tri gola, dok je u ekipi Partizana najbolji bio Aleks Boven sa takođe tri pogotka.

Turniri treće faze Regionalne lige igraće se od 18. do 20. februara u Kragujevcu i Zagrebu.

Regionalna liga, drugi turnir

Nedelja:

Mornar - Šabac 10:16

Radnički - Mladost 15:13

Partizan - Jadran Split 9:16

Solaris - Novi Beograd 8:14

Jug - Crvena zvezda 12:17

Primorac - Jadran Herceg Novi 3:6

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike