Vraća se MMA uništitelj! Kamerunska zver ide na veštog Francuza, ali samo jedan može biti šampion (VIDEO)

20.01.2022

15:03

0

U kavezu posle skoro godinu dana, protivnik i te kako opasan

Vraća se MMA uništitelj! Kamerunska zver ide na veštog Francuza, ali samo jedan može biti šampion (VIDEO)
profimedia-0601779061 - Copyright Profimedia

Posle skoro godinu dana, šampion se vraća u kavez. Kamerunac Fransis Nganu spreman je da dokaže svetu da je neprikosnoveni UFC šampion teške kategorije, pošto se u nedelju rano ujutru bori protiv privremenog šampiona Sirila Gana.

Nganu ima verovatno najjači udarac u istoriji UFC-a, a njegova serija od četiri borbe kojima je došao do borbe za titulu uvek se završavala nokautima. Najduža od tih borbi trajala je 71 sekund.

E, onda je usledio revanš sa Stipom Miočićem, američkim Hrvatom koji ga je pobedio u njihovom prvom susretu. Nganu je sada iskoristio malo čudan nastup rivala i nokautirao ga u drugoj rundi.

Sa druge strane se nalazi Gan, Francuz koji nema poraz u MMA i koji se brzinom munje peo uz lestvicu UFC-a. Bivši kikbokser je uvek pametno koristio svoj raspon, hvatao protivnike na krivoj nozi i vezao sedam pobeda u elitnoj svetskoj organizaciji od kada je debitovao u njoj 2019. godine.

On je u avgustu osvojio titulu privremenog prvaka kada je tehničkim nokautom pobedio Derika Luisa.

Ni kriv ni dužan, dodali bismo. Predsednik UFC-a, prvi čovek organizacije koji uvek sebe stavlja u prvi plan, organizovao je borbu za privremenog prvaka između Gana i Derika Luisa jer Nganu nije hteo da se bori protiv Francuza u ponuđenom terminu.

Samo da istaknemo da to ne znači da se Gan sme potceniti na bilo koji način. On je šansu da se bori za titulu potpuno zaslužio, a besmislena borba za privremenog šampiona se održala jer Vajtu niko ne sme da kaže "ne" u organizaciji.

Inače, tenzije između Nganua i Vajta traju od letos i još se nisu smirile. Štaviše, bile su stalna "pozadinska muzika" u uvodu u ovu borbu. Kamerunac je često govorio da nije zadovoljan količinom novca koju dobija.

On se maltene redovno javljao posle egzibicionih bokserskih borbi, u kojima su bivši sportisti i "jutjuberi" zarađivali više nego UFC šampioni. Jednom je citirao zarade i upitao: "Šta to radimo pogrešno?"

Ovo je inače poslednja borba u Nganuovom ugovoru sa UFC-om, ali samo u slučaju da izgubi. Ako pobedi, ostaje vezan za organizaciju zbog "šampionske klauzule", koja vlasnike titula obavezuje da brane pojas dok ga ne izgube ili se ne penzionišu.

Na programu ovog UFC-a 270 nalazi se još jedna borba koja se ne sme propustiti. To je obračun za titulu u muva kategoriji, zaključak trilogije između šampiona Brandona Morena, prvog Meksikanca koji je osvojio UFC titulu, i čoveka kome je oduzeo zvanje – Brazilca Deivesona Figerida.

Oni su se prvi sastali na UFC-u 256, kada je Figerido zadržao titulu jer su sudije došle do većinskog remija. Na 263. reviji, Moreno je pobedio submisijom u trećoj rundi.

Ovo će biti prva borba njih dvojice još od njihovog junskog meča.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike