Rukometaši nakon eliminacije, gledaju u budućnost: Ovo je početak neke bolje Srbije!

17.01.2022

22:26

0

Tim Tonija Đerone takmičenje je okončao u grupnoj fazi

Rukometaši nakon eliminacije, gledaju u budućnost: Ovo je početak neke bolje Srbije!
20200111esMarsenic2 - Copyright MN Press

Rukometaši Srbije večeras su poraženi u odlučujućem meču na Evropskom prvenstvu, te su ostali bez šanse da se plasiraju u narednu rundu.

Ipak, nakon trijumfa koji je bio ubedljiv, iako to krajnji rezultat ne oslikava najbolje, u srpskom taboru su pronašli snage da gledaju u budućnost.

- Stvarno ne znam šta bih rekao da opravdam našu igru iz prvog poluvremena. Ne znam da li smo bili uplašeni, da li nismo verovali da igramo sa Francuzima. Ne znam, jednostavno, teško je jer smo pokazali u drugom poluvremenu da možemo da igramo - kazao je kapiten Marsenić i dodao:

- Da smo igrali u prvom i pola toga, bilo bi zanimljivije drugo poluvreme. Ovoj reprezentaciji fali iskustvo. Nadamo se da ćemo u budućnosti igramo bolje i uz pomoć starijih igrača da ćemo ostvarivati bolje rezultate. Ovo je početak neke bolje Srbije.

Desno krilo srpske rukometne reprezentacije Darko Đukić, smatra da je utakmicu rešio veliki broj promašaja tokom prvog dela utakmice.

- Mnogo smo ušli plašljivo u utakmicu, to nismo smeli sebi da dozvolimo. Dogovor je bio da damo sve od sebe, da pokušamo da napravimo iznenađenje i pobedimo olimpijskog šampiona sa dva razlike. Mislili smo da to možemo uz fenomenalnu publiku koju smo imali ovih pet dana. Ali kao da smo ušli uplašeno u prvo poluvreme, ne mogu da kažem da nije bila dobra odbrana, više su to bili golovi jer smo promašili previše zicera. Svaka čast njihovom golmanu, čestitam Žeraru na tome, ali to je previše za ovako mladu ekipu, da u prvom poluvremenu promaši 11 zicera. To je nedopustivo", rekao je Đukić posle meča sa "trikolorima" prenosi B92.

I šta sad?

- Moramo da analiziramo prvenstvo, da vidimo gde su greške. Nije opravdanje, ali 18 pozitivnih na koronavirus, gde imaš 20 dana da se spremiš. Jednog dana neko se vrati, a drugi padne. To je stvar koja je uticala na ovakvu igru, a to su oscilacije, gde igramo pet minuta dobro, a pet minuta loše. Daćemo sve od sebe da to ispravimo ubuduće - istakao je Darko Đukić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike