Rukometaši u ogromnim problemima pred EP! Još četvorica pozitivnih, prekinute pripreme!

05.01.2022

15:07

0

Autor: 24sedam

Korona napravila veliki problem balkanskim reprezentacijama

Rukometaši u ogromnim problemima pred EP! Još četvorica pozitivnih, prekinute pripreme!
Dejan Milosavljev - Copyright RSS

Korona je napravila haos u rukometnoj reprezentaciji Srbije. Posle dugo vremena, "orlovi" su s nestrpljenjem čekali jedno veliko takmičenje, ali su uoči prvenstva Evrope morali da prekinu pripreme, jer je Kovid-19 pokosio tim.

Pošto su u utorak pozitivne testove dobili selektor Toni Đerona, trener golmana Dimitrije Pejanović, fizioterapeut Petar Radulović, šef delegacije Milorad Krivokapić kao i reprezentativaci, golman Vladimir Cupara i desno krilo Bogdan Radivojević, RSS je u sredu saopštio da su zaražena još četiri igrača - Stevan Sretenović, Ilija Abutović, Dragan Pešmalbek i Nemanja Zelenović.

- Svi članovi nacionalne selekcije su u dobrom opštem stanju sa blagim simptomima virusa - saopštio je Rukometni savez Srbije i dodao:

- Zdravstvena komisija Rukometnog saveza Srbije, na čelu sa dr Dejanom Stanojevićem aktivno je uključena u organizaciju načina rada i trenažnih aktivnosti rukometne reprezentacije Srbije shodno novim okolnostima. Trenažni proces naše selekcije je obustavljen u toku današnjeg dana do kompletnih kontrola kojima će biti podvrgnuti igrači i članovi stručnog štaba. U narednim danima u konsultacijama sa Evropskom rukometnom federacijom, Ministarstvom zdravlja i Institutom za javno zdravlje Dr Milan Jovanović Batut biće oformljen plan nastavka i realizacije priprema naše rukometne reprezentacije.

Podsetimo, "orlovi" se nalaze u Grupi C sa reprezentacijama Francuske, Hrvatske i Ukrajine, a korona je ogromne probleme napravila i "vatrenima", koji će, kao i Srbija, na startu takmičenja biti lišena pomoći velikih aduta.

Evropska rukometna federacija (EHF) ne popušta, drži se strogih bezbedonosnih pravila. Rukometaši koji su se zarazili virusom korona ne mogu da igraju minimum 14 dana, pa će Hrvati u Segedinu, biti lišena usluga Domagoja Duvnjaka i Luke Cindrića, sjajnih igrača Kila i Barselone.

Ukoliko se rukometaši zaraze na samom Evropskom prvenstvu za njih je takmičenje automatski završeno.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike